…
11 Nisan 2016, Pazartesi Antalya, Türkiye

Bakanlığımıza Bağlı Huzurevleri arası Bocce Turnuvası


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Sema Ramazanoğlu, Belek’te Yetişkin Gençler Bocce Turnuvası açılış törenine katıldı. 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı  Bocce, Bowling, Dart Federasyonu’nun organizasyonunda, 31 ilden gelen huzurevi sakinlerinden oluşan takımlar arasındaki 'Yetişkin Gençler Bocce Turnuvası' Antalya'da yapıldı.

        Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sema Ramazanoğlu’na Antalya Valisi Muammer Türker ile eşi Filiz Türker’in eşlik ettiği turnuvanın açılışına, Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarımız Ebubekir Şahin, Vali Yardımcımız Canan Hançer Baştürk, Serik Kaymakamı Rıfat Altan, protokol üyeleri, sanatçılar, sporcular ve televizyoncular katıldı.

        Açılış töreni öncesi 31 ildeki huzurevlerinden gelen 160 sporcuyla kahvaltıda bir araya gele Bakan Ramazanoğlu, masaları tek tek dolaşarak sporcularla sohbet etti.

        Turnuvayı izleyen Bakanımız Sema Ramazanoğlu, geçiş töreni sırasında sporcuları ayakta alkışladı. Ardından Antalya İzcilik Kulübü üyelerimiz, izcilik yemini etti. Bakan Ramazanoğlu, yemin eden izcilerimizi kutlayıp, hediyeler verdikten sonra izci selamı verdi.

        Bakanımız Sema Ramazanoğlu, yaptığı konuşmada, bu organizasyona yaklaşık üç ay önce sporcuların katılımıyla gerçekleştirdikleri bir toplantıda karar verdiklerini anlattı. Organizasyon için heyecanla çalışıldığına değinen Bakan Ramazanoğlu, insanın 80 yaşına da gelse içinde bir çocuk olduğunu söyledi. Ramazanoğlu;  "O içimizdeki çocuk yaşadığı müddetçe işte o içimizdeki çocuk umudun adı, yaşam sevincinin adı, geleceğin, muhabbetin, sevginin, dostluğun, kardeşliğin adı. Bugün aslında biz o içimizdeki çocuklarla beraber yaşayacağız" diye konuştu.

        Tören sırasında Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile de bir telefon görüşme yaptığını anlatan Sema Ramazanoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın selam ve tebriklerini iletti.

        Bocce Turnuvası’na ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Başta Bakan Ramazanoğlu ve emeği geçenlere teşekkür eden Vali Muammer Türker de, sadece Türkiye’nin değil dünyanın dört bir yanından insanların gelip yerleştiği Antalya’nın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı için bir laboratuar niteliği taşıdığını söyledi. Vali Türker, Türk gelenekleri ve inançlarında var olan birlikte yaşama kültürü ve hoşgörü anlayışının Antalya’da en güzel haliyle yaşandığını dile getirdi.

        Konuşmaların ardından huzurevlerinde kalan sağlıklı ve bedenen dinç bireylerden oluşan bireylerin katıldığı ve spor yoluyla fiziksel, psiko-sosyal ve duygusal girişimlerini destekleyerek, sosyalleşmelerine katkıda bulunulması gibi amaçları içeren turnuvada, açılışı Bakanımız Sema Ramazanoğlu yaptı.

       Bakanımız Sema Ramazanoğlu, milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, sanatçılar Ece Erken, Nadide Sultan, Ahmet Selçuk İlkan, sunucu Zahide Yetiş, eski futbolcu Tanju Çolak ile Aile ve Sosyal Bakanlığı Müsteşarı Ebubekir Şahin bocce oynadı.
         Turnuva sonunda Antalya Fethi Bayçin Huzurevi Müdürlüğü 1. oldu.