…
…
…
…
…
19 Eylül 2019, Perşembe Antalya, Türkiye

Antalya’da 19 Eylül Gaziler Günü Anıldı


Antalya’da Gaziler Günü anıldı. Vali Münir Karaloğlu “Senede bir gün değil 365 gün 24 saat şehit yakınlarımız ve gazilerimizin yanındayız.” dedi.

19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulma töreni gerçekleştirildi. Törene katılan Vali Münir Karaloğlu Türkiye Muharip Gaziler Derneği Antalya Şubesi’ni ziyaret etti. Ardından  eşi Sevim Karaloğlu ile gaziler onuruna düzenlenen resepsiyona katıldı.

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen anma törenine Vali Münir Karaloğlu, Garnizon Komutanı Piyade Albay Tuncay Polat, Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tekin Aktemur, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanı Albay Sezai Özkurt Türkiye Muharip Gaziler Derneği Antalya Şube Başkanı Zeynel Abidin Sezer, gaziler, güvenlik güçleri ve vatandaşlar katıldı.

Tören Düzenlendi
Törende saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından 2 Jandarma Komando Taburunda Eski Takım Komutanı Kıbrıs Gazisi Yusuf Özkara tarafından şiir okundu. Tören Muharip Gaziler Derneği Başkanı Zeynel Abidin Sezer'in konuşmasıyla sona erdi. Törenin ardından Vali Münir Karaloğlu Beraberindeki heyet ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Antalya Şubesini ziyaret edip gazilerle sohbet etti.

Gaziler Günü Münasebetiyle Antalya Valiliği tarafından Ordu Evinde gaziler onuruna bir resepsiyon düzenlendi. Resepsiyona Vali Münir Karaloğlu Eşi Sevim Karaloloğlu ile katıldı.

Şehit Yakınlarımız Ve Gazilerimizin Yanındayız
Günün anlam ve önemine binaen konuşma yapan Vali Münir Karaloğlu, “Türkiye Büyük Millet Meclisimizin Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e müşirlik mareşallik ve gazilik ünvanını verdiği gün. Türkiye’de gaziler günü olarak kutluyoruz. Kutlu olsun” dedi.

Şehit ve Gazilerimize minnet borcumuz olduğuna değinen Vali Karaloğlu “Türkiye’de ay yıldızlı al barağımız göklerde nazlı nazlı dalgalanabiliyorsa, ezanımız günde beş vakit minarelerimizde özgürce okunabiliyorsa, milletimiz aziz vatanımızın her zerresinde özgürce yaşayabiliyor, nefes alabiliyorsa bunu elbette ki aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Onun için sadece senede bir günle 19 Eylül Gaziler Günü, 18 Mart Şehitler Günü ile bu işi geçiştiremeyiz. Bunlar semboliktir. Senede bir gün daha yoğunlaşmış olarak gazilerimizi konuşuruz ama bizim 365 gün 24 saat şehitlerimiz şehit akınlarıyla gazilerimizle beraberiz” ifadelerini kullandı.