…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
30 Haziran 2024, Pazar Antalya, Türkiye

30 Haziran Koruyucu Aile Günü Nedeniyle, İlimizde Bulunan Koruyucu Ailelerimiz ve Çocuklarımız İle Koruyucu Aile Şenliğinde Buluştuk


"Her Çocuğun Bir Ailesi Olmalı"

Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Alaaddin Keykubat Gençlik Kampında, düzenlenen Koruyucu Aile Şenliğimize, Valimiz Sayın Hulusi ŞAHİN, Eşi Ebru ŞAHİN Hanımefendi, İl Müdürümüz Galip SÖKMEN, Eşi Canan SÖKMEN, İl Protokolü, İl Müdür Yardımcılarımız, Şube Müdürlerimiz, Kuruluş Müdürlerimiz, İlimizde bulunan koruyucu ailelerimiz ve çocuklarımız katıldı.

Program Valimiz Hulusi Şahin ve eşi Ebru Şahin Hanımefendi, İl Müdürümüz Galip Sökmen, Eşi Canan Sökmen, İl Protokolümüz ve katılımcıların farkındalık yürüyüşü ile başladı. Ardından Koruyucu Aile yanında bulunan çocuklarımızın 30 Haziran Koruyucu Aile Günü münasebetiyle yapmış oldukları resim sergisi gezildi.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Müdürümüz Galip Sökmen konuşmasında “Devletimizin imkanları ve gönlü güzel insanların işbirliğiyle çocuklarımız, koruyucu ailesinin yanında, yarınlara daha umutlu bakıyor. Kalpten inanıyorum ki anne, baba sevgisine hasret tüm çocuklarımız, özlemini duydukları aile ortamında büyüyecek. Bunu hep birlikte başaracağız. Toplum olarak, tüm çocuklardan sorumlu olduğumuzu unutmayalım. Antalya İlimizde bugün itibariyle 260 Ailemiz yanında 289 Çocuğumuz koruyucu aile hizmetinden yararlanmaktadır. Çocuklarımıza sevgi ve şefkatle bakan koruyucu ailelerimize, teşekkür ederim. 30 Haziran Koruyucu Aile Gününüz Kutlu olsun”. Dedi.

Programda konuşan Valimiz Hulusi Şahin “Herhangi bir sebeple, ailesinden uzak düşmüş çocuklarımız, devletimizin kurumlarında, her türlü imkân sağlanarak bakılıyor. Eğitimden, psikolojik desteğe, spor, sanat gibi faaliyetlerden, istihdama kadar, her alanda, eksiksiz bir hizmet alıyorlar. Yine de, çocukların aile ortamında büyümesi, önceliğimizdir. O nedenle, Koruyucu Aile sisteminin yaygınlaşması, gerçekten çok önemli. O yüzden, her çocuğun mutlaka, sıcak bir yuvası olmalıdır. Çocuklarımıza sıcak bir yuva oldukları için Koruyucu Ailelerimize teşekkür ederim. 30 Haziran Koruyucu Aile Gününüzü Kutlarım”. Dedi.

Ardından Valimiz Hulusi Şahin, Hanımefendi Sayın Emine Erdoğan ve Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş tarafından Koruyucu Ailelerimize gönderilen tebrik kartlarını takdim etti.

Konuşmaların ardından ailelerimiz ve çocuklarımız beraber Pazar sabahı aile kahvaltısı yaptılar. Daha sonra çocuklarımız Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz tarafından kurulan oyun alanlarında oyun oynadılar, verilen konserde şarkı söyleyip dans ettiler, ikramlıkların tadına bakıp, düzenlemiş olduğumuz şenlikte aileleriyle birlikte keyifli vakit geçirdiler.

Yoğun katılım ile geçen, Koruyucu Aile Şenliğimiz, Aile Fotoğrafı çekimiyle son buldu.