…
…
…
…
…
…
…
03 Aralık 2019, Salı Antalya, Türkiye

3 Aralık Dünya Engelliler Günü


3 Aralık Dünya Engelliler Günü programı Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına Çelenk sunma Töreniyle başladı. Törene İl Müdürümüz Abdullah ÇALIŞKAN, İl Müdür Yardımcılarımız, çok sayıda engelli bireyler ve yakınları katıldı. Tören Atatürk Anıtına Çelenk Sunmanın ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra,  engelliler adına günün anlam ve önemini belirten konuşmanın Türkiye Sakatlar Derneği Antalya Şubesi Başkanı Mehmet KARAVURAL tarafından yapılmasıyla devam etti. Türkiye Sakatlar Derneği Antalya Şubesi Başkanı Mehmet KARAVURAL konuşmasında “ Engellilerin bir gün değil her gün hatırlanması gerektiğini, engellilerin hayatını kolaylaştırmak toplumda var olmasını sağlamak için somut adımların atılarak hayata geçirilmesi gerektiğini” belirtti. Mehmet KARAVURAL konuşmasının ardından tören son buldu.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bu yıl ilki düzenlenen Antalya Sivil Platformu tarafından (SivilAnt) Engelsiz Yaşam Buluşmaları gerçekleştirildi. Vali Yardımcımız Yalçın SEZGİN’, İl Müdürümüz Abdullah ÇALIŞKAN, İl Müdür Yardımcılarımız, Kamu ve Stk Temsilcilerinin yanı sıra Engelli bireylerin ve yakınlarının katıldığı Yaşam Paydaş Buluşmalarında daha yaşanabilir Engelsiz bir dünya için neler yapılması gerektiği, sorunlar, çözüm önerileri ortaya konuldu.

3 Aralık Dünya Engelliler Günüyle ilgili İl Müdürlüğümüze Bağlı Kuruluşlarımızda, Kamu  Kurumları, Belediye ve Stklar tarafından çeşitli etkinlikler düzenlendi.