…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
02 Nisan 2019, Salı Antalya, Türkiye

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü


Antalya Vali Yardımcısı / Muratpaşa Kaymakamı Sn. Sedat Sırrı ARISOY’un Aile Çalışma İl Müdürü Sn.Abdullah ÇALIŞKAN ‘ın diğer yöneticiler ve çalışanlarının, Akdeniz Otizm Spor Kulübü Derneği Başkanı Demet Çileli BAZ ve diğer STK temsilcilerinin, okulların ve halkın katılımıyla Yavuz ÖZCAN parkından Cumhuriyet meydanına yapılan müzik eşlikli farkındalık yürüyüşü havaya mavi balonların salınmasıyla gerçekleştirilmiştir.

Tüm personeller 2 Nisan günü iş yerine mavi kıyafetlerle gelmiş, Yemekhane masalarında günü hatırlatan Amerikan servis görselleri kullanılmış, Şehrin çeşitli lokanta ve kafelerinde yine Amerikan Servis kullandırılmış, Gece ise İl Müdürlük binası Mavi ışıkla ışıklandırılmıştır. Etkinliğimiz yerel ve Ulusan Görsel ve Yazılı Basında yer aldı. 

Alanya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Gününde Havadan, Karadan ve Denizden ‘’ Otizm Bir Engel Değil sadece Farklılıktır’’ sloganı ile gün boyu etkinlikler düzenledi.

İl Müdürlüğümüz koordinasyonu ve Alanya Sosyal Hizmet Merkezi aktivasyonu ile 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü Alanya ilçemizde de renkli görüntülere sahne oldu. Alanya Gençlik Merkezi Müdürlüğü, Engelsiz Yaşam Evi Derneği ve Alanya OTİSİUM Spor Yaşam Uygulama Merkezi gibi Resmi kurum ve Kuruluşlar ile çeşitli STK lar ile işbirliği yapan müdürlüğümüz 2 Nisan da gün boyu yapmış olduğu etkinliklerle Alanya da etkili bir organizasyona imza atmış oldu. Alanya geneli Lokanta ve cafelere Amerikan Servisleri dağıtılmış, müşterilerine otizmi bilmeleri ve farkında olmaları konularında bilgilendirmeler yapılmıştır.

Otizm Broşürleri vatandaşlara dağıtılarak günün anlam ve önemi hakkında vatandaşlara bilgi verilmiş, İl Müdürlüğümüzün hazırlattığı t-şhort ve Şapkalar dağıtılarak mavi renkli balonlarla da birlikte herkes her yer mavi renklerle donatılmıştır.

Alanya OTİSİUM Spor Yaşam Uygulama Merkezi eğitim gören otizmli gençler Her yıl düzenli olarak yaptıkları gibi bu yıl da Alanya Sosyal Hizmet Merkezine ziyarette bulundular. Bisiklet Turu ve Toplu Yürüyüş ile Tüm Alanya halkı Otizm farkındalığı etkinliğine destek verdi. Alanya Gençlik Merkezi Müdürlüğü, Engelsiz Yaşam Evi Derneği ve Alanya OTİSİUM Spor Yaşam Uygulama Merkezi işbirliğinde gerçekleştirilen sabah saat 10.00 Atatürk Anıtı önünden başlayan Bisiklet Turu ve Yürüyüş alkış ve ıslıklar eşliğinde gerçekleşti.

Tüm halkın desteği ile süren turda otizmli gençlerde bisiklet kullanarak etkinliğe destek verdi. Etkinliklere denizaltında Alanya Dolphin Dalış Okulu işbirliği ile Tüplü Dalış yapılarak devam edildi. Dalış esnasında hazırlanan Otizm Bir Engel Değil, Farklılıktır pankartı açılarak deniz altında büyüleyici görüntüler eşliğinde otizme dikkat çekildi. Gök yüzünde paraşüt ile atlama yapılıp Türk Bayrağı ve Otizm bayrağı açılarak farkındalık için mesaj verilme amaçlanmıştır. 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü için başlatılan ve 18 Mart- 2 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilip 2 Nisan akşamı Alanya Gençlik Merkezi binasında yapılan Final maçıyla sonlanan Masa Tenisi Turnuvası, aralarında Otizmli Bireyler Türkiye 1.nin ve diğer otizmli sporcuların bulunduğu gösteri maçlarıyla heyacanlı ve renki görüntülere sahne oldu.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz koordinasyonuyla Manavgat Sosyal Hizmet Merkezi olarak Farkındalık çerçevesi doğrultusunda Bakanlığımız tarafından basılan Afişler asılmış, el broşürleri ve Amerikan servisler çeşitli lokanta ve kafelere dağıtılmış, İl Müdürlüğümüz tarafından bastırılan T-Shortler giyilerek yürüyüş yapılmıştır.Evde bakım desteğinden faydalanılan otizmli özel bireylerin aileleri ziyaret edilmiş, Kitap, T-Shirt, Şapka, Çikolata gibi hediyeler verilmiş, artan ihtiyaç ve talepler noktasında sohbetler edilmiş, rehberlik yapılarak, çözüm önerileri iletilmiştir. İlçedeki bazı kreşler de farkındalık günü için çeşitli etkinlikler düzenlemiştir.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz koordinasyonuyla Kumluca Sosyal Hizmet Merkezi olarak Farkındalık günü doğrultusunda Bakanlığımız tarafından basılan Afişler asılmış, el broşürleri ve Amerikan servisler çeşitli lokanta ve kafelere dağıtılmış, Sosyal Hizmet Merkez binamız gece mavi ışıkla renklendirilmiştir.