…
19 Eylül 2017, Salı Antalya, Türkiye

19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI


Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, Vali Münir KARALOĞLU, 3. Piyade Eğitim Tugayı ve Garnizon Komutanı Piyade Albay Tahir Savran ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Antalya Şube Başkanı emekli Albay Zeynel Abidin Sezer,  Atatürk anıtına çelenk bıraktı.
     Türkiye Muharip Gaziler Derneği Antalya Şube Başkanı emekli Albay Zeynel Abidin Sezer, törende yaptığı konuşmada, insanca yaşamak isteyen vatan evlatlarının bağımsız ve özgürlük simgesinin Gaziler Günü olduğunu belirtti. Türk milletinin 7'den 77'ye kadını erkeğiyle bir bütün olduğuna dikkati çeken Sezer, "Biz birlikte Türkiye'yiz. Gazi, vatan sevdalısı bayrak aşığı, vatan evladı olarak Türk milletinin gönlünü imansız, kulağını ezansız, gözünü bayraksız, bedenini bayraksız bırakmamak için verdiği mücadelede her zaman için milletiyle gururlu, devletiyle de onurludur." dedi. Sayın Valimiz Münir KARALOĞLU, törenin ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Antalya Şubesi’nde gazilerle bir araya gelerek sohbet etti.

     19 Eylül Gaziler Günü programı gazilerimize verilen akşam yemeği ile devam etti. Sayın Valimiz Münir KARALOĞLU gecede "Gazilik ve şehitliğin inancımızın ve kültürümüzün çok önemli iki kavramı olduğunun altını çizen Sayın Valimiz Münir KARALOĞLU , ”Gazilik ve şehitlik, aslında bizi var eden, bizim tarih boyunca bağımsız, başı dik gezmemize vesile olan çok önemli iki kavram. Gazilik ve şehitlik, bizim için o kadar önemli ki 600 sene cihana hükmetmiş cihan devleti Osmanlı’nın kurucusunun babası Ertuğrul Gazi, kurucusu Osman, o da Osman Gazi… Sonra oğlu Orhan Gazi ve son devletimiz Türkiye Cumhuriyeti’mizin kurucusu da Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Yani hem cihan devletimizin kurucusu gazi hem Türkiye Cumhuriyeti’mizin kurucusu gazi. Dolayısıyla bugün de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik unvanının verilişinin yıl dönümü dolayısıyla 19 Eylül Gaziler Günü.” dedi. Bu toprakların kolay vatan olmadığına ve bu milletin bu topraklar uğruna ağır bedeller ödediğine vurgu yapan Vali Karaloğlu, “Yakın dönemlerde yaşananlara bakın, oynanan oyunlara bakın. Bize silah ambargosu koyanlarla, silah satmayanların terör örgütlerine nasıl tırlar dolusu silahlar verdiğini iyi görün. Eğer bunu göremezsek, oynanan oyunları göremezsek ve buna karşı birliğimizi, beraberliğimizi ve milletimizi koruyamazsak, bu topraklarda başımıza çok çorap örerler. Büyük bir devletiz ve güçlü bir ordumuz var. Bunları muhafıza ettiğimiz sürece, bizim onların bütün oyunlarını boşa çıkaracak gücümüz, aklımız, birlik ve beraberliğimiz var diye düşünüyorum. Onun için bütün bu toprakları vatan tutabilmek için gazi ruhuna şehitlik ruhuna ihtiyacımız var. Bu duygularla şehitlerimize ve ahirete göçen gazilerimize Allahtan rahmet diliyor, aramızda olan gazilerimize aileleri ile birlikte sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyorum” şeklinde konuştu.
     Törende İl Müdürlüğümüzce Gazilerimize karanfil dağıtıldı.