…
19 Mart 2018, Pazartesi Antalya, Türkiye

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİMİZ ANTALYA’DA TÖRENLERLE ANILDI


Vali Münir Karaloğlu 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 103'üncü yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü törenlerine katıldı.

Uncalı Şehitliği’nde başlayan anma törenleri Antalya Kültür Merkezi’nde düzenlenen gösterilerle devam etti. Son olarak Askeri Gazino’da Şehit aileleri ve Gaziler onuruna akşam yemeği düzenlendi.

ŞEHİTLİĞE ÇELENK BIRAKILDI
Vali Münir Karaloğlu Uncalı Şehitliği’nde 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 103'üncü yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü Çelenk Sunma Törenine katıldı. Törene 3. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Tahir Savran, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ve il protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile şehit yakınları ve vatandaşlar da katıldı.

Şehitlik Anıtı’na çelenk bırakan Vali Münir Karaloğlu, Şehitlik Şeref Defteri’ni imzaladı.

Karaloğlu Şehitlik Şeref Defteri’ne şu cümleleri kaydetti:
“Hakikate susayan bu toprakları kanlarınızla sulayarak bizlere vatan kıldınız. İnancınız, cesaretiniz ve kararlılığınızla şanlı bayrağımıza renk verip rüzgâr oldunuz. Tarihimize destanlar kattınız, milletimize şeref verdiniz.

Devletimizin bekası için canlarınızı feda ederek aziz vatanımızı, şanlı bayrağımızı, destansı tarihimizi ve cumhuriyetimizi bizlere emanet bıraktınız. Rabbim sizlerden razı olsun. Sizlerle gurur duyuyoruz. Sizlere minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.

Emanetiniz, emanetimizdir. Ruhunuz Şad olsun.

Afrin zaferimiz kutlu olsun.”

Şehitlik Şeref Defteri’nin imzalamasının ardından Vali Münir Karaloğlu ve beraberindeki heyet şehit kabirlerini ziyaret edip kabirlere karanfil bıraktı. Şehit aileleri ile sohbet etti. Son olarak edilen duanın ardından Vali Münir Karaloğlu ve törene katılan protokol üyeleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri AKM’de düzenlenen programa geçti.

SERGİ VE GÖSTERİLER DÜZENLENDİ
İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen anma programına katılan Vali Münir Karaloğlu Antalya Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin resim sergisini inceledi. Ardından Fettah Tamince Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi öğrencilerinin gerçekleştirdiği gösteriyi izledi. Burada Vali Karaloğlu Şehit ailelerine Ölümsüzleşen Yıldızlar kitabını hediye etti. Protokol üyeleri ve öğrencilerin aile fotoğrafı çektirmesi ile program sona erdi.