…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
10 Nisan 2019, Çarşamba Antalya, Türkiye

18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası


18 Mart 2019 Yaşlılar haftası İlimiz Cumhuriyet meydanına Çelenk Koyma Töreni ile başladı.

Törene Belediye, Kamu ve Özel huzurevleri katılımının yanı sıra belediye ve STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaşımız katıldı. Aynı Zamanda Fethi Bayçin Huzurevi yaşlılarımızdan bir gurup yaşlıyla İçişleri Bakanımızın da katıldığı Şehitlikteki törene katılım sağlandı. Her iki Törenin ardından huzurevi sakinlerimize Büyükşehir Belediyesi tarafından öğlen yemeği programı yapıldı. Yemek programımızın ardından 18 Mart nedeniyle Diğer yaşlılarımızla birlikte ilimizde bulunan şehitlik ziyaretine devam edildi.
19 Mart 2019: İlimizde bulunan Bakanlığımıza ait Fethi Bayçın Huzurevinde Vali Yardımcımız ile yaşlılarımız ziyaret edilip birlikte öğlen yemeği yenildi. Aynı gün Bakanlığımıza ait diğer huzurevimiz olan Alanya Huzurevinde kalan sakinlerimizin yapmış olduğu sergi açılışı gerçekleştirildi. Ardından akşam yaşlılarımıza moral gecesi düzenlendi, sıra gecesi eşliğinde eğlenceli bir akşam geçirildi.
20 Mart 2019: İlimizde bulunan Aktif Yaşam Merkezinde yaşlılarımızla gerçekleştirilen yoga eğitimine katıldık ardından Konyaaltı Belediyesi Yaşlı Kreşinde İl Sağlık Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı birimince yürütülen proje kapsamında düzenlenen Beslenme Diyet ve Aktif yaşam konulu seminere katılım sağlayıp sonrasında yaşlılarımız için düzenlenen öğlen yemeği programına katıldık. Günü Teleferikle Tünektepe gezisiyle tamamladık.
21 Mart 2019: Özel Antalya Huzurevi tarafından düzenlenen öğlen yemeği programına katıldık.
22 Mart 2019: Antalya Bilim Üniversitesi tarafından düzenlenen kahvaltı programına katılıp ardından yaşlılarımız için düzenlenen moral etkinliğine katıldık. Doğayla iç içe olmasını istediğimiz yaşlılarımız için at çiftliği gezisi yapıp öğlen yemeği programı gerçekleştirdik. Programın ardından Döşemealtı belediyesi tarafından düzenlenen Tiyatro gösterisine katılıp akşam yemeği programını gerçekleştirdik.
25 Mart 2019: Önce Ülkemize ait kültürel mirasta yer alan tarihi yapıların minyatürün bulunduğu minyatür City ziyareti gerçekleştirildi. Ardından Kepez Belediyesi Şefkat ve Huzurevine ziyaret gerçekleştirilip burada öncelikle Akdeniz Ünv. Gerentoloji bölüm başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan ve ekibinde yer alan Tokyo Ünv. Öğretim Görevlisinin fiziksel terapisi yanında diyetisyen bilgilendirmesiyle anlamlı bir sunum sonrası yaşlılarımız için yapılan moral eğlencesi ve öğlen yemeğine katılım sağladık. Yaşlılara saygı haftası etkinliğimize 27.03.2019 günü piknik programının ardından sona erdi.