…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
15 Temmuz 2024, Pazartesi Antalya, Türkiye

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde Şehitlerimiz Anıldı


15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla, hain darbe girişimi sırasında canlarını feda eden şehitlerimiz ve aileleri unutulmadı.


15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Valimiz Hulusi Şahin ve eşi Ebru Şahin, Antalya Milletvekilleri, Vali Yardımcılarımız, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Bayram Ali Çeltikçi, Kaymakamlarımız, Cumhuriyet Başsavcısı Yakup Ali Kahveci, Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Orhan Özdemir, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, 3.Piyade Eğitim Tugayı Komutanı Albay Mehmet Kayhan, İl Müdürümüz Galip Sökmen, kurum müdürleri, şehit yakınları ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla Uncalı Şehitliği ziyareti gerçekleştirildi.


Program, 15 Temmuz darbe girişiminde Ankara'da şehit olan polis memuru Muhammed Oğuz Kılınç'ın kabrinin ziyaretiyle başladı. Şehidimizin kabrine karanfil bırakılarak dualar edildi. Daha sonra Uncalı Şehitliğinde bulunan şehitlerimizin kabirleri ziyaret edilerek Kur’an-ı Kerim ve dualar okundu. Şehitlikte düzenlenen anma töreninin ardından Şehit polis memuru Muhammed Oğuz Kılınç'ın ailesinin evini ziyaret eden Valimiz Hulusi Şahin, İl Müdürümüz Galip Sökmen ve İl Protokolü, şehidimizin ailesine taziyelerini ileterek, sabırlar diledi.


Şehitlik ziyaretinin ardından Valimiz Hulusi Şahin, İl Müdürümüz Galip Sökmen ve İl Protokol üyeleri, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında hainlerin açtığı ateşle şehit düşen Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Yasin Naci Ağaroğlu'nun Korkuteli’nde bulunan kabrini ziyaret etti. Şehidimizin kabrine karanfil bırakıp dua eden Vali Şahin, mezarlık ziyaretinin ardından Şehit Yasin Naci Ağaroğlu'nun baba ocağını ziyaret ederek aile bireylerine taziyelerini iletti.  Ziyarette konuşan 15 Temmuz Şehidi Yasin Naci Ağaroğlu'nun babası Osman Ağaroğlu, “Bizi bize benzeyenler kandırdı, bu millet her zaman teyakkuz halinde ve uyanık olmak zorundadır. Şehitlik sadece askere ve polise mahsus bir makam değildir. Askerimizle ve polisimizle beraber vatan savunmasında bir bütün olmak zorundayız. Biz altı asırdır üç kıtada at koşturan bir neslin torunları olarak vatanımıza her zaman sahip çıkacağız. Allah yar ve yardımcımız olsun.” diyerek duygularını dile getirdi.

Ziyaretlerin ardından Şehit Muhammed Oğuz Kılıç Camii’nde şehitlerimiz adına Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okundu.


Ardından Antalya Valiliğimiz tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programı düzenlendi. 


Cumhuriyet Meydanında 3. Piyade Eğitim ve Tugay Komutanlığı’nın düzenlediği Bando Gösterisi ile başlayan program, Vali Hulusi Şahin’in 15 Temmuz Anı Defteri'ni imzalaması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti. Şehitlerimiz için okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualardan sonra Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması yayınlandı.


Törende konuşan Valimiz Hulusi Şahin, 15 Temmuz darbe girişiminin küresel güçlerin faaliyeti olduğunu ifade ederek, “15 Temmuz darbe girişiminin hedefi iç savaş çıkarmaktı. Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Türk Jandarmasının, Türk Polisinin anayasaya ve demokrasiye bağlı birlikleri direnecek ve uluslararası müdahale ile ülkemiz işgal edilecekti. Uluslararası güçler ceplerinde taşıdığı Sevr anlaşmasını tekrar uygulamaya koyacaktı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı duruşu, milletimizin ve milli kuvvetlerimizin gücü ile ülkemiz uçurumun kıyısından döndü.” dedi.


Protokol konuşmalarının ardından gerçekleştirilen gösteri, söyleşi ve dinletiler vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın tüm yurtta aynı anda düzenlediği “15 Temmuz Şehitleri Sancak Koşusunun” sonunda sancağı teslim alan Valimiz Hulusi Şahin, koşuya katılan sporculara ödüllerini takdim etti. 

00.13'te selaların okunmasının ardından Yivli Minare Camii'nde kılınan Teheccüd Namazı ile program sona erdi.