…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
08 Kasım 2019, Cuma Antalya, Türkiye

10. Yaşlı Refahı Seminerini Gerçekleştirdik


Bakanlığımız Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzün talimatıyla düzenlenmekte olan Yaşlı Refahı Seminerinin 10. İl Müdürlüğümüz koordinesinde Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonunda 08 Kasım 2019 tarihinde gerçekleşti. Seminere Engelli Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yönetim Hizmetleri Daire Başkanı Serkan KOLAT, İl Müdürümüz Abdullah ÇALIŞKAN, Akdeniz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Gerontoloji Bölüm Başkanı İsmail TUFAN, İl Müdür Yardımcılarımız, Protokol Üyeleri, Akademisyenler, Burdur, Isparta, Denizli, Muğla ve İlimiz yaşlı alanında görevli personeller, Gerontoloji bölümü öğrencileri ve Tazelene Üniversitesi  öğrencileri katılım sağladı.

Seminer Japon Egzersiz Uzmanı Hiroshi NAKAJİMA katılımcılara yaptırdığı Zihinsel ve Fiziksel Egzersiz hareketleriyle başladı. İl Müdürümüz Abdullah ÇALIŞKAN’ın açılış konuşması ve Akdeniz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Gerontoloji Bölüm Başkanı İsmail TUFAN’ın konuşmalarının ardından sunum ve konuşmalara geçildi.

Yaşlılık, Yaşam Kalitesi ve Yaşlı Hakları üzerine Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünden Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Uzmanı Gühercan VURAL TEKELİ ve Avusturalya Victoria Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Terence SEEDSMAN, Yaşlı Refahı, Yoksulluk ve Sosyal Yardım Hizmetleri üzerine Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünden Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Uzmanı Onur AYTAR, Yaşlılıkta Ailenin Rolü üzerine Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğünden Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Uzman Yardımcısı Ü. Gülsüm ALACA ve Akdeniz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Gerontoloji Bölümünden Doç. Dr. Nilüfer KORKMAZ YAYLAGÜL, Gündüz Hizmet Modeli üzerine Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünden Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Uzmanı Ersin KAYA, Kırılgan Yaşlıda Düşme Korkusu, Fiziksel Egzersiz üzerine Akdeniz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Gerontoloji Bölümünden Doç. Dr. Gülüşan ÖZGÜN BAŞIBÜYÜK, Yaşlı Ruh Sağlığı üzerine  Akdeniz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Gerontoloji Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi İlkay KESER, Kurumsal Bakımda Sağlık Hizmetleri üzerine Eğitim ve Araştırma Hastanesi Geriatri Uzmanı Uzm. Dr. Tuğba TURGUT sunum ve konuşmalarını yaparak alanla ilgili gelen soruları cevapladı.

Yoğun bir katılımla gerçekleşen seminer konuşmacılara teşekkür belgesi takdimi ile son buldu.