…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
14 Mayıs 2024, Salı Antalya, Türkiye

10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle farkındalık oluşturmak amacı ile AntFest Engelliler Festivali düzenledik


Engelliler Haftası kapsamında, engelli bireylerin yaşadıkları zorluklara dikkat çekmek, yaşam kalitelerini artırmak ve toplumsal anlamda farkındalık oluşturmak amacı ile AntFest Engelliler Festivalini Valimiz Hulusi ŞAHİN' in katılımıyla gerçekleştik.
İl Müdürlüğümüz koordinesinde, Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Akdeniz Üniversitesi ile birlikte gerçekleşen festival, engelli bireyler, aileleri, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ve farkındalık için katılan vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. 

Festival Valimiz Hulusi ŞAHİN önderliğinde Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi önündeki kortej ve farkındalık yürüyüşü ile başladı. Yürüyüş sonunda stadyuma gelinerek program başladı.

Programda ilk önce İl Jandarma Komutanlığı Arama kurtarma köpekleri gösterisi yaptı. Ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi Rehabilitasyon Merkezi özel Öğrencimiz Şarkı söyledi ve yine aynı merkezden okul öncesi özel çocuklarımız dans gösterisi yaptılar.

Otizm Gündüz Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğünden hizmet alan özel birey Alperen ÇETİNKAYA İstiklal Marşımızın 10 kıtasını ezbere okudu. Dr. Günseli Dr. Bülent Akınsal Özel Eğitim Meslek Yüksek Okulu ve Kepez Özel Eğitim Meslek Yüksek Okulu dans gösterisi sergiledi. Engelsiz Yaşam Sanat Derneği Ritim Gösterisi sergiledi. Ardından engelliler için kurulan oyun parkurları Valimiz Hulusi ŞAHİN ve beraberinde protokol üyeleri tarafından gezildi. Yoğun katılım olan festival Özgecan Aslan Gençlik Merkezi Konser ile son buldu.