…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
10 Mayıs 2024, Cuma Antalya, Türkiye

10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına Çelenk Sunma Törenini Gerçekleştirdik


10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle İl Müdürlüğümüz koordinesinde Kamu kurum ve kuruluşların Temsilcileri, Stk Temsilcileri, Engelli bireyler ve ailelerinin katılımıyla Cumhuriyet Meydanı, Atatürk Anıtına Çelenk Sunma Töreni gerçekleştirdik.

Törene İl Müdürümüz Galip SÖKMEN, İl Milli Eğitim Müdürümüz Salih KAYGUSUZ, Antalya İl Gençlik ve Spor Müdürümüz Yavuz GÜRHAN, İl Müdür Yardımcılarımız, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının İlçe Müdürleri, Şube Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Engelli Bireyler ve aileleri katıldı.

Tören İl Müdürümüz Galip SÖKMEN önderliğinde Atatürk Anıtına Çelenk Sunma ile başladı, ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Törende Günün Anlam ve Önemi İle İlgili Engelliler Adına Türkiye Sakatlar Derneği Antalya Şube Başkanı Mehmet KARAVURAL ve Özel Sporcular Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Yasemin YARAŞIR konuşma yaptı.

Ardından İl Müdürümüz Galip SÖKMEN 10-16 Mayıs Engelliler Haftası ile ilgili konuşmasını yaptı. İl Müdürümüz konuşmasında “Son yıllarda engellilerin hayat şartlarının iyileştirilmesi, sosyal ve ekonomik olarak desteklenmesi, geleceğe güvenle bakmaları konusu; ülkemizde pozitif ayrımcılık kapsamında değerlendirilmiş ve sosyal hizmetler çeşitlendirilerek yaygınlaştırılmıştır. Bizde bu özveriyle çalışmaya devam ediyoruz.” Dedi

Tören Antalya Büyükşehir Belediyesi Bando Takımın Gösterisi ile devam etti ardından, Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Dr. Günseli-Dr. Bülent AKINSAL Özel Eğitim Meslek Okulu Öğrencileri Dans Gösterisini sergilediler.

Program Engelsiz Yaşam Gençlik ve Sanat Derneği, Özel Çocuklarımızdan oluşan Yaşam Ateşi Ritim Grubunun Performansı ve aile fotogramı çekimi ile son buldu.