…
03 Aralık 2023, Pazar Ankara, Türkiye

İl Müdürümüz Sayın Cüneyd ÖZDEMİR’in 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı


Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 1992 yılında “Dünya Engelliler Günü” olarak kabul edilen 3 Aralık tarihi; tüm dünyada engellilik konusunda toplumsal bilincin artması ve engellilerimizin yaşam haklarından diğer bireylerle eşit düzeyde yararlanması hususunda öneme sahiptir.

Ülkemizde son yıllarda hızla gelişen insan hakları bilinciyle engelli bireylerimizin sağlık, çalışma ve eğitim başta olmak üzere çeşitli alanlarda huzurlu bir hayat sürmesi öncelikli hedefimizdir. Engelli vatandaşlarımız, kendilerine destek ve imkân sunulduğunda başarılı ve üretken olabildiklerini tüm branşlarda kanıtlamışlardır.

İl Müdürlüğü olarak, engellilerimizin toplumsal yaşama tam katılımlarını arttırmak, sorunlarına doğru ve kalıcı çözümler üretmek ve yaşama sımsıkı sarılmalarını sağlamak için mesai mefhumu gözetmeden var gücümüzle çalışıyoruz. İnsani duygular çerçevesinde en temel hedefimiz; engelli vatandaşlarımıza yönelik hassasiyetin arttırılması ve tüm imkânların engellilerimiz için erişilebilir hale getirilmesidir. İlimizde 24.542 engelli vatandaşımız Engelli Evde Bakım Hizmet Modeli’nden yararlandırılmıştır. İl Müdürlüğümüz denetiminde 6’sı resmi, 8’i özel olmak üzere kuruluşlarımızda 1.649 engelli vatandaşımızın rehabilitasyonu sağlanmaktadır.

Cumhuriyet’imizin 100. yılına yakışır nitelikte daha güçlü yarınlar için farklılıklarımızla hayatı paylaşacağımıza gönülden inanıyorum. Milletçe tek yürek olarak gelecek nesillerimize engelsiz bir toplum armağan edeceğiz. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin hayatlarının kolaylaştırılması adına daima yanlarında olduğumuzu belirterek; tüm engellilerimize sağlık ve huzur dolu bir yaşam diliyorum.

Cüneyd ÖZDEMİR

Ankara Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü