…
…
…
…
…
…
03 Haziran 2021, Perşembe Amasya Türkiye

“Yerel Eğitici Eğitimi” Programı Düzenledik


Amasya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Amasya Üniversitesi işbirliği ile Aile Eğitim Programı (AEP) kapsamında Çevrimiçi “Yerel Eğitici Eğitimi”  programı düzenlendi.

Doç. Dr. Adem BAYAR, Dr. Öğrt. Üyesi Şerafettin GEDİK, Dr. Öğrt. Üyesi Şenay YAPICI, Dr. Öğrt. Üyesi Ümit ÇELEN ve Dr. Öğrt. Üyesi Fatih SALTAN tarafından verilen çevrimiçi eğitime İl Müdürlüğümüz Personelinin yanı sıra Kastamonu, Bartın ve Çorum İllerinden de katılım sağlandı. Moderatörlüğünü Melek KARADENİZ’in yapmış olduğu ve üç gün süren çevrimiçi “Yerel Eğitici Eğitimi”  Programında Eğiticiler tarafından katılımcılara “Eğitim Ortamının Yönetilmesi, Yetişkinlerin Öğrenme Özellikleri, Ailelerle Çalışırken Dikkat Edilecek Hususlar, Ölçme ve Değerlendirme ve Sunum Becerileri-Zaman” konularında bilgiler verildi.

“Yerel Eğitici Eğitimi”  Programı sonunda katılımcılara sertifikaları verildi. Sertifika Töreninde konuşan İl Müdürü Ahmet KIRLANGIÇ; Bakanlığımız Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen  Aile Eğitim Programı (AEP) ile ülkemizde sağlıklı, mutlu ve müreffeh ailelerin oluşması için ailelerin eğitim, hukuk, iktisat, medya ve sağlık alanlarındaki hizmetlerden daha etkili biçimde yararlanmalarına, aile içi süreçlerini işlevselleştirerek aile yaşam kalitelerinin artmasına, sahip olduğu her türlü kaynağı etkili bir şekilde yönetmelerine ve karşılaşabilecekleri çeşitli risklere yönelik önlemler almalarına katkıda bulunmayı amaçlanmaktadır dedi.

 Üç gün süren “Yerel Eğitici Eğitimi”  Programına katılım sağlayan Eğiticilere önemli görevler düştüğünü ve bundan sonra da Eğiticilerden üstün bir gayret beklendiğini ifade eden İl Müdürü Ahmet KIRLANGIÇ, çevrimiçi düzenlenen “Yerel Eğitici Eğitimi” Programına vermiş oldukları destekleri için Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yücel ÖKSÜZ’e, Doç. Dr. Dekan Yardımcısı Ersin TOPÇU’ya,  Doç. Dr. Adem BAYAR’a, Dr. Öğrt. Üyesi Şerafettin GEDİK’e, Dr. Öğrt. Üyesi Şenay YAPICI’ya, Dr. Öğrt. Üyesi Ümit ÇELEN’e ve Dr. Öğrt. Üyesi Fatih SALTAN’a, Amasya Üniversitesi Yönetimine ve programı düzenleyen  moderatör ve aynı zamanda Aile Eğitim Programı (AEP) Birim Sorumlusu Melek KARADENİZ’e teşekkür ettiğini söyledi.