…
…
…
…
04 Aralık 2019, Çarşamba Amasya Türkiye

Valiliğimizin Himayesinde İl Müdürlüğümüz Organizesinde Gerçekleştirilen Programda Engelli Vatandaşlarımızla Bir Araya Geldik


Valimiz Dr. Osman VAROL ile eşi Funda VAROL Hanımefendi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Valiliğimizin himayesinde gerçekleştirilen programda engelli vatandaşlarımızla bir araya geldi.

Büyük Amasya Oteli’nde İl Müdürlüğümüz tarafından organize edilen programda Valimiz Dr. Osman VAROL ile eşi Funda VAROL’un yanı sıra Garnizon Komutanı Piyade Albay Mehmet ATLI, Belediye Başkanvekili Hasan ŞAHİN, Cumhuriyet Başsavcısı Erol ÇELİK, İl Müdürümüz Ahmet KIRLANGIÇ,  daire amirleri, diğer yetkililer, engelli derneklerinin başkanları, engelli vatandaşlarımız ve aileleri yer aldı.

Programda konuşma yapan Valimiz Dr. Osman VAROL, “Yaşamımızın her parçasında ve her anında aslında toplumumuzun içinde bizler gibi yaşamını sürdürmekte olan, sürdürmeye çalışan engelli kardeşlerimiz, büyüklerimiz, dostlarımızın hassasiyetlerini, onlarla ilgili meselelere bakışımızı da yılın 365 günü, hayatımızın her anında, uygulamalarımızın tamamında mutlaka ve mutlaka ön plana koymak durumundayız” dedi.

Ülkemizde devletimizin son yıllarda attığı adımlar sayesinde engelli vatandaşlarımıza yönelik alanlarda çok büyük gelişmeler olduğunu belirten Vali Varol, “Bugün baktığımızda birçok temel sorun çözülmüş olmakla beraber daha alacak çok yolumuz var. Amasya özelinde konuya bakarsak bizler bu konuda şanslı bir il olduğumuzu değerlendirebiliriz. Burada merkezi yönetim ve yerel yönetimimizin ortaya koyduğu çabayı sadece bunun sebebi olarak görmüyorum. Bizim bir şansımız da engelli kardeşlerimizin gerçekten çok kuvvetli sivil toplum kuruluşlarına sahip olmaları. İşte burada hep birlikteyiz, beraberiz. Sivil toplum kuruluşlarımızın büyük çabası, başkanlarımızın, yönetimlerinin, üyelerinin büyük çabası, gayreti, yol göstermesiyle bizlere yaptığımız ve yapacağımız hizmetlerde gerçekten çok önemli kılavuzluk yapmaktadır” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın “Engellerin bu kardeşlerimizin zihinlerinde ve uzuvlarında değil, onları eksik gören kalplerde olduğuna inanıyor, bu bilinci tüm topluma yaymak konusunda gayret göstermeye devam ediyoruz” şeklindeki sözlerini anımsatan Valimiz Dr. Osman VAROL, “Hiç kimsenin kalbinde bu eksikliğin oluşmaması için var gücümüzle, tüm gayretimizle çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Valimiz Dr. Osman VAROL’un engelli vatandaşlarımız ve ailelerini selamlayarak yakından ilgilendiği programda engelli öğrencilerimizden Mehmetcan ÇELİK’in İstiklal Marşımızın tamamını coşkuyla okuduğu programda, Anıl SAĞIROĞLu şiir okurken Hasret ORTA’da türkü seslendirdi.

Türkiye Sakatlar Derneği Amasya Şubesi Başkanı Emine HİCİN ASLAN ile Altı Nokta Körler Derneği Amasya Şube Başkanı Musa DEMİRYARAR, her daim üyelerinin ve kendilerinin yanında olarak faaliyetlerine destek olan Valimiz Dr. Osman VAROL ile eşi Funda VAROL’a şükranlarını sundular.