…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
21 Haziran 2019, Cuma Amasya, Türkiye

Milli Mücadele'nin ve Amasya Tamimi'nin 100. yılı dolayısıyla İl Müdürlüğü Olarak Sosyal Uyum ve Okul Destek Projesi Kapsamında "Yağlı Boya Sergisi" Açtık


Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından bir yıl önce başlatıldı sosyal uyumluluk ve okul destek projeksiyonunun yapıldığı proje yürütücüsü İl Müdürlüğümüzün hazırlığı açık yağlı boya resim sergisine Sayın Valimiz Dr. Osman VAROL, İl Müdürümüz Mustafa ARSLAN, İl Protokolü, tarihinde ve davetliler katıldı.


Program Amasya ASP Gençlik ve Spor Kulübü Halk Oyunları Ekibinin halk oyunlarılarının gösterisi ile başladı. Osman VAROL, İl Protokolü ve Resimleri aracılığıyla resim sergisinin açılışı yapıldı. Afgan Uyruklu Asef SAFARI Sergisi gezilmesi halinde Sosyal Uyum Programı Öğrencilerinden Sergisi


Serginin gezilmesinden sonra Valimiz Dr. Osman VAROL işletimi ve serginin açılmasında emeği olan Görsel Sanatlar Öğretmeni Murat AYDIN'a plaket takdimi oldu.


Osman VAROL; Ülkemizin yaşadığı sığınmacı ve mülteci çocukları Çocuk Hakları İl Çocuk Komşuları'nın modern topluma uyumlulukları ve Türk çocukları ile yabancı uyruklu çocuklarımızda bulunan diyaloğa ve bilgi alışveriş merkezlerimizde bir platformun kurulması Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve UNICEF Türkiye Temsilciliği Rehberi bu Program ile ilgili sosyal uyumluluk problemlerini en aza indir, toplumdaki mevcut risk ve kaynaklarla ilgili farkındalıklarını artırın, haklarına uygun bir yaşam sürüyor, orada ve aynı zamanda kültürler arasında yaklaşım kavramı ve hoşgörünün hedefi hedeflenmekte olduğunu söyledi.

l Müdürü Mustafa ARSLAN ise Okul Destek ve Sosyal Uyum Programı düzenlediği kurslar kolaylık konusunda İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ve Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü personeline teşekkür etti.
Programımız serginin gezilmesi ve davetliler onuruna verilen kokteyl ile devam etti.