…
…
…
…
…
…
07 Ocak 2021, Perşembe Amasya Türkiye

İlk Çocuk Hakları Durağımızı Törenle Açtık


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde, ülke genelinde çocuklara haklarını anlatmak, savunmak, özellikle özel günlerde faaliyetler düzenleyerek çocukların da bir şeyler yapabileceğini, seslerini duyurabileceğini göstermek amacıyla Mehmet Paşa Caddesi’ndeki bir durak, çocuk haklarını anlatan afiş ve görsellerle donatıldı.

Amasya Belediye’sinin katkılarıyla ilk defa çocuk haklarını tanıtmak için oluşturulan “Çocuk Hakları Durağı” protokol ve çocuklarımız tarafından törenle açıldı.

Mehmet Paşa Caddesi üzerinde Gümüşlü Camii yanında bulunan eski otogar durağı Bakanlığımız çocuk hizmet politikalarını ve çocuk haklarını anlatan afişlerle giydirilerek Çocuk Hakları Durağına dönüştürüldü.  Amasya Çocuk Hakları Çocuk Komitesi'nin “Çocuk Hakları Durağı” oluşturulmasına ilişkin talebi üzerine Amasya Belediyesinin de konuya duyarsız kalmayarak destek verdiği anıt bölgesindeki durak Bakanlığımızın çocuk politikaları, çocuk hakları ve çocuk işçiliği konusunda hazırlanan afişlerle giydirildi.

Çocuk Hakları Durağının açılışını İl Müdürümüz Ahmet KURT,  Belediye Başkan Vekili Mustafa Onur KAVAKLIOĞLU, Amasya Belediyesi Kültür ve Sosyal Hizmetler Müdürü Oğuzhan ZOBU, Çocuk Kuruluşlarımızda kalan çocuklarımız, Çocuk Hakları Komitesine üye çocuklarımız ve vatandaşlar katıldı.

İl Müdürümüz Ahmet KURT; yapmış olduğu konuşmada çocukların hakları önemlidir. Toplum olarak hak temelli hareket etmemiz lazım. İnsan olarak elbette ödevlerimiz var ama haklarımız da var. Eğer bu haklarımızı elde etme konusunda irdeleyen, sorgulayan toplumlar olursak toplumun işleyişi, aile kurumunun işleyişi de çok sağlıklı olacaktır. Bu derece önemli ve ehemmiyetli bir iş yapmış oluyoruz. Olaya da özel bir durak ile başlamış olduk. Amasya Belediyemizde bizlere bu konuda destek verdi. Bu güzelliği ve farkını görünce umuyorum ve diliyorum ki bu tür faaliyetlerimizin sayısı artmış olacaktır. Kıymetli Belediye Başkanımız Mehmet SARI Beyefendiye şükranlarımızı, teşekkürlerimizi sunarak bu güzel çalışmayı ortaya çıkaran ekibimize de teşekkür ediyorum .”dedi.

Amasya Belediye Başkan Vekili Onur Kavaklıoğlu ise yaptığı konuşmada; “Böyle bir hizmet yaptıkları için öncelikle Amasya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Sayın Belediye Başkanımız Mehmet Sarı'ya bu konuda öncü olduğu için teşekkürlerimiz iletiyorum. Biz Amasya Belediyesi olarak çocuk haklarını her zaman her şekilde, her koşulda destekleyen bunları geliştirmek için proje üreten parklar, spor alanları, yürüyüş alanları, kültürel faaliyetler, sosyal faaliyetler ve Birleşmiş Milletler Çocuk hakları savunucusu bir il olmak üzere yaptığımız çeşitli projeler ile gençlerimizin, çocuklarımızın her daim yanındayız figürü sergiliyoruz. İlerleyen zamanlarda çok daha güzel projelerle Amasya'da yaşayan çocuklarımızın huzurunda olacağız. Bu gibi hizmetlerin gelişmesi ve çoğalması için Başkanımız önderliğinde belediyemiz çalışıyor bundan emin olun. Emeği geçen herkese teşekkür ederim dedi. Konuşmalardan sonra 'Çocuk Hakları Durağı' olarak belirlenen durak kurdele kesiminden sonra açıldı.

Programın sonunda İl Komite Üyeleri çocuklar ile fotoğraf çekiminin ardından İl Müdürlüğümüz Çocuk Hakları İl Komite Üyesi Çocuklarımız tarafından hazırlanan  dezenfektan seti, ajanda ve kalemden oluşan hediyeler çocuklara ve vatandaşlara dağıtıldı.