…
…
…
…
…
10 Mayıs 2020, Pazar Amasya Merkez

İl Müdürümüz Anneler Günü'nde asırlık çınar Zarife SORA’yı ziyaret etti


Hz. Hatice Vakfı ve  İçişleri Bakanlığı tarafından “Anneler Gününde” 100 ve üstü yaşlardaki anneleri unutmayarak ortaklaşa bir projeyi hayata geçirildi. Hz. Hatice Vakfı’nın koordinesinde, İçişleri Bakanlığı katkılarıyla 81 ilde hayatlarını sürdüren 100 yaş ve üstü 5 bin 529 anne için Sakarya'da Cennet Anneleri ismiyle bir hatıra ormanı oluşturuldu.

100 yaş üstü 5 bin 529 anne adına oluşturulan Cennet Anneleri Ormanına İlimiz Merkez Kayrak Köyü’nde ikamet eden ve adına fidan dikimi yapılan 100 yaş üstü Zarife SORA’yı İl Müdürümüz Ahmet KIRLANGIÇ ziyaret ederek kendisine Valimiz Dr. Osman VAROL’un selamını ileterek İçişleri Bakanı Sayın Süleyman SOYLU'nun kendi kaleme aldığı hatıra ormanı sertifikasını ve anneler gününe özel hazırlanmış hediyeleri verdi.

İl Müdürümüz Ahmet KIRLANGIÇ böylesine anlamlı bir projede yer alması nedeniyle çok mutlu olduğunu belirterek anne sevgisinin, sevgilerin en büyüğü ve en kıymetlisi olduğunu, en değerli varlığımız, baş tacımız annelerimizin tek beklentisinin ise sevgi olduğunu, onları mutlu etmenin, emeklerinin boşa gitmediğini göstermenin tek yolunun ise aziz milletimize yararlı hizmetlerimizden  dolayı gurur duyacakları evlatlar olmamız olduğunu söyledi. İl Müdürü Ahmet KIRLANGIÇ ömrünü ailelerine vakfeden, her daim hürmetlerin en büyüğünü hak eden, emekleri ve fedakârlıklarıyla dünyamızı güzelleştirerek daha yaşanabilir hale getiren ve insanlığın umudunu yeşerten başta canlarından çok sevdikleri evlatlarını vatan uğruna toprağa veren şehit analarımızın, birlikte çalışmaktan gurur duyduğum çalışma arkadaşlarımın ve tüm annelerin  “Anneler Gününü” kutluyor, ahirete irtihal etmiş tüm annelerimizi de rahmet ve minnetle yâd ediyorum dedi.