…
30 Eylül 2020, Çarşamba Amasya Türkiye

İl Müdürümüz Ahmet KURT'tan Muhtarlarımıza Mektup


Sayın Muhtarım,

           

             Yerel idarenin, demokrasinin ilk ve mühim ayağı olarak siz muhtarlarımızı, Sayın Cumhurbaşkanımız, Bakanımız, Valimiz başta olmak üzere çok önemsiyoruz.

             Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın bağlı birimleri, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü, İş-Kur İl Müdürlüğü ve Kaymakamlıklar bünyesinde faaliyet yürüten Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları olarak paydaş çalışmaları sizinle birlikte yürüttük, yürütmekteyiz. Çalışmalarımızı daha ileriye götürmede, daha çok vatandaşımıza ulaşımda ve kimsesizin kimi olabilmek için desteğinize ihtiyacımız var.

             Buna göre; mahallenizde/köyünüzde yaşayan % 40 ve üzeri Engelli Sağlık Kurulu Raporuna sahip vatandaşımız var ise engelli maaşı için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yönlendiriniz. Engelli Raporuna sahip değil ise Sağlık Kurulu Raporu almak üzere tam teşekküllü hastaneye yönlendirmenizi;

             Engelli Kimlik Kartı alması için (ücretsiz ulaşım, elektrik, otopark indirimi vs. avantajı sağlar.) Sağlık Kurulu Raporu, iki fotoğraf ile Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne veya Merzifon Sosyal Hizmet Merkezine yönlendirmenizi;

             Mahallenizde/köyünüzde birinin yardımı olmadan temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak düzeyde engelli var ve birlikte yaşadığı aile bireyleriyle kişi başına düşen aylık geliri 1.402.65 TL’nin altında ise tam teşekküllü hastaneden tam bağımlı ibareli Sağlık Kurulu Raporu almasını ve Sosyal Hizmet Merkezine müracaatını sağlayınız. Aylık 1.542 TL evde bakım bedeli almasına vesile olunuz.

             Evde bakım bedeli almasına rağmen engellisine bakmayan, ihmal eden varsa 0 549 806 80 70 nolu whatsapp hattına bildirmenizi;

            Mahallenizde/köyünüzde kadına veya bir başkasına (yaşlı anne, babasına, çocuğuna vs) şiddet uygulayan var ise 0 549 806 80 70 nolu whatsapp hattına bildirmenizi istirham ederim

             Değerli Muhtarım,

             Çocuk ihmali, (yeterli beslememe, temizlememe, giydirmeme, eğitmeme vs) istismarı, (şiddet, cinsel saldırı, dilendirme, hırsızlık yaptırma, erken yaşta evlendirme vs.) var ise 0 549 806 80 70 nolu whatsapp hattına bildirmenizi istirham ederim.

             Whatsapp bildirimlerinizde istiyorsanız isminizi kullanmayınız. Kullanmanız halinde gizli kalacağından emin olunuz.

              Doğum yardımından (doğum yapan ailelere çocuk başına) faydalanabilmesi için Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne veya Merzifon Sosyal Hizmet Merkezine yönlendiriniz.

              Şehit ailelerini ve gazilerimizi ihmal etmemek için cenaze, düğün, doğum vs.’lerini paylaşınız. Başka ilde ikamet eder iken köyünüze/mahallenize taşınan şehit yakını, gazi varsa bildiriniz.

              Aile parçalanması yaşamış anne/babası veya birisi ölmüş, boşanmış, ayrılmış, yangın, sel ,felaket gibi aile düzenini bozan travma yaşamış, 18 yaşın altında çocukları olan desteğe muhtaçlar var ise Sosyal Hizmet Merkezlerimize bildiriniz. Çocuklarının adına aylık destek verelim, topluma kazandıralım.

              Verilen desteğe rağmen çocuğunu ihmal ve istismar eden varsa 0 549 806 80 70 nolu whatsapp hattına bildiriniz. Köyünüzün/mahallenizin sosyal sorununu birlikte çözelim.

                Kıymetli Muhtarım,

                Koruyucu aile olma  (koruyucu aileleri ekonomik yönden destekliyor sadece sevgi bekliyoruz.) huzurevi, özel bakım merkezi, engelli rehabilitasyonu, kadın konukevi, çocuk hizmetleri, eğitim, danışmanlık, rehberlik hizmetleri de verebilen müdürlüğümüzden resmi prosedürlerle uğraşmadan talepte bulunabilirsiniz. Biz siziniz ve arz odaklı bir kurumuz. Arzumuz ‘’kimsesizin kimi’’ olmaktır. Yani sizin gönlünüzden geçendir. Amasya’da evde bakım, sosyo-ekonomik destek alması gereken bir kişi dahi bırakmayalım.

                Sosyal Hizmet Merkezlerimiz, ASDEP görevlilerimiz, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezimiz, İl Müdürlüğümüz başta olmak üzere, köyünüzün/mahallenizin emrinde olduğumuzu bilmenizi ister, paydaşlığınız için teşekkür eder, fedakarane çalışmalarınızda başarılar dilerim.

                Saygıyla arz ederim.

                                                                                        Ahmet KURT

                                                          Amasya Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü