…
12 Ekim 2020, Pazartesi Amasya Türkiye

İl Müdürümüz Ahmet KURT’tan Amasya Delikanlılarına Çağrı;


“Şehzadeler Şehr-i Güzel Amasya'mıza ve Amasya Delikanlısına Yakışmayan Kadına Yönelik Şiddeti Hep Beraber Yok Edelim.

Kadına Şiddet uygulayan erkeklere ceza odaklı yaklaşılmaktadır. Şiddet sorununu çözmek için bu yeterli değildir. Eşini yaralamaktan cezaevine giren bir erkek tahliye sonrası kadını öldürebilmektedir. Kadın konukevinden çıkan bir kadına şiddet uygulayan ve evden uzaklaştırma alan bir erkek daha fazla şiddete başvurabilmektedir. Uç örnekler olmakla birlikte evden uzaklaştırma almış erkek akran baskısı, cinsel yüklenmeleri, kalacak yer bulamaması gibi travmayı arttırıcı etmenlerle karşılaşıyorsa "cezaevinde yatmak bu halimden iyidir, hem de raconu kurtarabilir düşüncesiyle cinayete yönelmektedir. Bu nedenle kadına yönelik şiddet vakalarında sadece kadınla çalışma, konukevine alma, sosyo-ekonomik destek verme vs. uygulamalarının hepsinde şiddet uygulayan erkekle de çalışılmalıdır.

Erkek/erkekler, farkındalık çalışmaları ve rehabilitasyon programlarıyla desteklenmelidir. Hakkında herhangi bir tedbir kararı olan erkeklere bireysel ve grup çalışmalarıyla destek olunmalıdır. Kadına yönelik şiddet uygulayan erkeklerle çalışma; şiddeti önleme ve etkilerini rehabilite etme, etkisini azaltma, güvenli toplum oluşturma yaşantısı için önemlidir. Kadının Şiddet gördüğünü gören ve şiddet ortamında büyüdüğü için şiddet uygulama ihtimali yüksek olan çocuğun geleceği için bu çalışma önemlidir. Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM), sadece kadına yönelik şiddetle ilgilenmemekte, Şiddetin her türlüsünü önlemeye yönelik çalışmalar yapmaktadır.

Psikologlarımız, sosyal hizmet uzmanlarımız. Sosyologlarımız ile Amasya'da şiddeti sıfırlama hedefimize katkı bekliyoruz. Gelin işbirliği yapalım, Sonuçta bir ırmağın insanlarıyız, biriz, beraberiz. Aileyiz. İnsanız hata yapabiliriz. Hatadan dönme erdeminin onurunu yaşamak da özeldir. Bir şekilde Şiddet uygulamış erkekler ile çalışmak, onları dinlemek, gerekiyorsa bireysel ve grup çalışmaları yapmak isteriz. Arayın görüşelim. Çağırın gelelim. Resmi işlemsiz 24 saat hizmete hazırız. Yeter ki şu şehzadeler şehri güzel Amasya'mıza ve Amasya delikanlısına yakışmayan şiddeti yok edelim.