…
…
…
…
…
01 Ağustos 2020, Cumartesi Amasya Türkiye

İl Müdürümüz Ahmet KURT Kurban Bayramı Dolayısıyla Kuruluşlarımızı Ziyaret Etti


Milletimizin manevi değerlerinin ve tarihimizin derinliklerinden gelen yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel yaşandığı müstesna günlerden biri olan Kurban Bayramı’nda İl Müdürümüz Ahmet KURT, İl Müdürlüğümüze bağlı kuruluşları ziyaret ederek kuruluş çalışanlarının ve bu kuruluşlardan hizmet alan çocukların ve yaşlıların bayramlarını kutladı.  

Sayın Valimiz Mustafa MASATLI ve eşi Esra MASATLI Hanımefendi’nin de teşrif ettikleri Yeşilırmak Çocuk Evleri Sitesinde düzenlenen sabah kahvaltısında çocuklarımızla bir araya gelen İl Müdürümüz Ahmet KURT, Suluova Hacı Muammer Koca Huzurevi ve Yaşlı Bakım Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü’nü ve Merzifon Huzurevi Müdürlüğünü ziyaret ederek çalışanların ve yaşlılarımızın bayramını kutlayarak yaşlılarımız hakkında kuruluş müdürlerinden bilgi aldı.

Çocuk Hizmet Kuruluşlarında kalan çocuklarımızın Kurban Bayramını yaşaması, hissetmelerinin sağlanması, bayramın faziletlerini ve maneviyatını öğrenebilmeleri için Amasya Belediye Başkanlığı’ndan temin edilen altı adet kurbanın kesimi din görevlileri ve personel tarafından kuruluşlarımızda yapıldı.

İl Müdürümüz Ahmet KURT yapmış olduğu açıklamada; bayramlar, toplumsal dayanışma ve kaynaşmanın arttığı, birlik ve beraberlik duygularının doruğa ulaştığı, dargınlıkların ortadan kalktığı, toplum ve aile fertlerinin birbirine daha sıkı sarıldığı müstesna günlerdir. Kurban Bayramı’nın manevi iklimi de, sevgi ve saygı bağlarımızı güçlendirir, atalarımızdan bize miras kalan üstün değerlerimizi ebedi kılar. İslam alemini saran bu kutlu günleri gönüllerin kazanıldığı, dostluk ve muhabbet duygularının geliştiği müstesna günler olarak idrak etmeliyiz. Koronavirüs ile mücadele ettiğimiz bu günlerde, birbirimizi her ne kadar ziyaret edemeyecek olsak da, virüs nedeni ile sosyal mesafemizi korumamız gerekse de bizler biliyoruz ki, kalplerimizin beraber çarpması için, birbirimize sevgimizi göstermemiz için mesafelerin yakın olmasına gerek yok. Bayramlar, birlik ve beraberliğimizin en önemli unsurlarındandır diyen  İl Müdürü Ahmet KURT Ülkemiz, Milletimiz ve tüm Müslümanların, şehit ve gazi ailelerinin, gazilerin, personelin, çatımız altında bulunan büyüklerimiz ve sevgili evlatlarımızın sağlıklı mutlu ve huzurlu bir bayram geçirmesini dileyerek herkesin Kurban Bayramını en kalbi duygularla kutladığını belirtti.