…
…
…
…
…
…
…
…
…
23 Şubat 2020, Pazar Elazığ Türkiye

Elazığ Depremi Sonrası Gönüllü Personelimiz Çocuklara ve Yetişkinlere Psiko-Sosyal Destek İçin Elazığ'a Gitti


Elazığ'da, 6.8'lik depremin ardından çocukların ve yetişkinlerin travmayı atlatmasına destek amacıyla Psikososyal Destek verilmeye devam ediliyor.

Elazığ-Sivrice merkezli 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası yaraların sarılmasına yönelik çalışmalar sürdürülüyor. Bu kapsamda, özellikle çocuklarda depremin oluşturduğu travmayı gidermek amacıyla çocuklara ve yetişkinlere Bakanlığımız personeli tarafından psiko-sosyal destek veriliyor.

İl Müdürlüğümüz personelinden Çocuk Gelişimcisi Emine ŞİMŞEK ve Sosyal Çalışmacı Cansu TÜRKSEVER, deprem sonrası gönüllü olarak Bakanlığımızın çocuklara ve yetişkinlere yönelik verilen psiko-sosyal destek çalışmalarına katılmak için Elazığ İli’ne gittiler.  

Elazığ’daki psiko-sosyal destek ekiplerine dahil olan Çocuk Gelişimcisi Emine ŞİMŞEK ve Sosyal Çalışmacı Cansu TÜRKSEVER, , Elazığ İli’ndeki diğer Psikososyal destek hizmet gruplarıyla sahaya inerek vatandaşların sorunlarıyla ilgilenip vatandaşların ve depremzedelerin sorunlarını dinleyerek onlara yardımcı olmaya çalıştılar.

Ayrıca yetişkinler ile bireysel görüşmeler, grup görüşmeleri ile eğitim seminerlerinin yanı sıra çocuklar ile kitap okuma, oyun, satranç, el sanatları, drama, müzik, resim, sinema gibi etkinliklerle depremin çocuklarda oluşturduğu izleri ortadan kaldırma adına çalışmalara katıldılar. Ayrıca deprem korkusu yaşayan ve yakınlarıyla irtibat kuramayan vatandaşları dinleyerek onlara yalnız olmadıklarını ve tüm Türkiye'nin her an yanlarında olduğunu hatırlatmaya çalıştılar.