…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
21 Kasım 2019, Perşembe Amasya Türkiye

Dünya Çocuk Hakları Günü’nü geleneksel çocuk oyunları ile kutladık


İl Müdürlüğü olarak Dünya Çocuk Hakları Günü'nü geleneksel çocuk oyunları ile kutladık.

Bir alışveriş merkezinde gerçekleşen etkinliğe Valimiz Dr. Osman VAROL, İl Müdürümüz Ahmet KIRLANG, İl Protokolü, Okul Destek, Sosyal Uyum, İl Çocuk Hakları Komite Üyesi ve kuruluşlarımızda kalan çocuklarımız ve alışverişe gelen ailelerin çok sayıda çocuğu katıldı.

Amasya Aile Sosyal Hizmetler Gençlik Spor Kulübü halk oyunları ekibinin gösterileriyle başlayan çocuk şenliği, Amasya Gençlik Hizmetleri gönüllü gençlerinin çocuklara yağ satarım, bal satarım, ip çekme, çuval yarışı ve matrak oyunu oynatmasıyla devam etti.

Valimiz Dr. Osman VAROL, “Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla bugün çocuklarımızla bir şenlik gerçekleştiriyoruz. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetle İl Müdürlüğü organizesinde ilimizdeki alışveriş merkezinde ve sabahtan da bir takım etkinliklerimiz oldu. Çocuklarımız gerçekten cıvıl cıvıl, onlarla bir araya geldik, aileleriyle bir araya geldik ve bugünün önemini hatırlatmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla çok keyifli etkinlikler gerçekleştirdik. Bu konudaki farkındalığın çok önemli olduğunu düşünüyorum.” dedi. Valimiz Dr. Osman VAROL şenliğe katılan tüm çocuklarla tek tek ilgilendi.

Çocuklar kendi günlerini doyasıya kutladı.