…
…
08 Ocak 2020, Çarşamba Amasya Türkiye

Çocuklarımız Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşüne Katıldı


Çocuklarımız ‘Türkiye Şehitleriyle Yürüyor” sloganıyla düzenlenen yürüyüşe katıldı.

Bundan 105 yıl önce Enver Paşa komutasında başlatılan Sarıkamış Harekatı'nda donarak şehit düşen 90 bin asker, Sarıkamış'ta anıldı.

İl Müdürlüğümüze bağlı Çocuk Evleri’nde kalan çocuklarımız ve personel Kars, Sarıkamış, Ardahan, Batum ve Artvin gibi doğu illerini Rus işgalinden kurtarmak için 105 yıl önce Enver Paşa komutasında başlatılan Sarıkamış Harekatı’nda donarak şehit düşen 90 bin askerimizi anma yürüyüşü, ‘Türkiye Şehitleriyle Yürüyor' sloganıyla düzenlenen yürüyüşe katıldı.

Hava sıcaklığının sıfırın altında 10 derece olduğu bölgedeki yürüyüşe; protokol, Türkiye’nin dört bir tarafından binlerce yurttaş ile birlikte Çocuk Evlerimizde kalan çocuklarımız ve personel katıldı.

Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü’nde görevli öğretmen Bülent CERİT Anadoluyu Sarıkamıştan Anafartalar’a kahramanlık hikayelerimizle vatan kılan ve geri dönmeyi hiç düşünmeyen Sarıkamış Şehitlerimizi şahadetlerinin 105. Yıl dönümünde rahmet ve minnetle yad etmek için çocuklarımızla birlikte şehitlerimizi anma yürüyüşüne katıldık dedi.