…
…
…
…
…
…
…
25 Mayıs 2021, Salı Amasya, Türkiye

Çocuklarımız Hobi Bahçesine Sebze Fidesi Dikip Can Suyu Döktü


İl Müdürlüğümüz ve Amasya İl Milli Eğitim Müdürlüğü  işbirliği ile  çocuklarımızın  toprakla buluşarak ekolojik tarım yapabilecekleri “Çocuk Hobi Bahçesi Projesi” Sayın Valimizin Eşi Esra MASATLI Hanımefendinin de katılım sağladığı sebze fidesi dikimi etkinliği ile hayata geçirildi.

Amasya Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Gökhöyük Şehit Cemalettin Özdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arazisinde çocuklarımıza tahsis edilen “Çocuk Hobi Bahçesi”nde sebze fidesi dikimi etkinliğine Esra MASATLI Hanımefendi İl Müdürümüz Ahmet KIRLANGIÇ, Personel ve çocuk evlerinde kalan çocuklarımız katıldı.

Çocuk Hobi Bahçesi projesi ile çocuklarımızın doğa ve yeşille buluşarak ekolojik tarım yapma imkanı bulması, tohum ekme, sebze fidesi dikme, bahçe sulama ve hasat gibi işlemleri kendi elleriyle yapması, dinlenirken aynı zamanda, kentleşmenin olumsuz etkilerinden uzak, arkadaşları ile birlikte zaman geçirme ve oyun oynama şansını yakalaması amaçlanmaktadır.

Etkinlikte çocuklarımız Esra MASATLI Hanımefendi ile birlikte bahçeye girerek toprak kazdı ve sebze fidesi dikerek can suyu döktü.