…
…
…
…
…
…
…
…
13 Kasım 2019, Çarşamba Amasya, Türkiye

Çocuk Evlerinde Kalan Çocuklarımızdan Büyük Başarı


Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Evlerinde kalan çocuklarımız il geneli düzenlenen satranç turnuvasında büyük başarı gösterdi.

Yıldızlar Amasya (13-18 Yaş) Satranç İl Birinciliği Yarışması Amasya Kutlubey Koleji Fen Lisesi’nde 09-10 Kasım 2019 tarihlerinde gerçekleştirildi. Yarışmaya farklı kategorilerde birçok yarışmacı katılım sağladı. İl Müdürlüğümüze bağlı Çocuk Evlerinde kalan çocuklarımız İl Müdürlüğümüzde görevli öğretmen Yalçın TAŞ eğitmenliğinde yarışmaya katılım sağladı. Turnuvada 2006 doğumlu sporcuların yarıştığı 14 yaş açık kategorisinde Emrullah ÖZ Amasya İl İkincisi oldu. 2005 doğumlu sporcuların yarıştığı 15 yaş açık kategorisinde ise İbrahim KAYGISIZ il birincisi olarak Antalya’da düzenlenecek olan Türkiye Şampiyonası Turnuvasına katılmaya hak kazandı.

İl Müdürümüz Ahmet KIRLANGIÇ çocukların okul dışı zamanlarını daha iyi değerlendirmeleri için bu tür etkinliklere katılım sağlandığını belirterek çocuklara gerekli eğitim ve fırsat verildiğinde arkasından başarının geldiğini gördüklerini, İl Müdürlüğümüze bağlı Kuruluşlarımızda kalan çocuklarımızı akademik olarak geliştirmenin yanında çocuklarımızın daha sosyal yetişmesi için her zaman destek olduklarını ve olmaya devam edeceklerini belirterek başta özveri ile çocuklarımızı turnuvaya hazırlayan öğretmenimiz Yalçın TAŞ’a ve çocuklarımıza teşekkür ediyorum dedi.