…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
12 Ekim 2020, Pazartesi Amasya Türkiye

Çocuk Evleri ve Yeşilırmak Çocuk Evleri Sitesinde Kalan Kızlarımızla "11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü'nü" Kutladık


İl Müdürlüğümüze bağlı Çocuk Evlerinde ve Yeşilırmak Çocuk Evleri Sitesinde kalan kız çocuklarımız tarafından düzenlenen etkinliklerle 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Gününü Amasya Şehzadeler gezi yolunda kutladık.

Etkinliğe Valimiz Mustafa MASATLI’nın eşi Esra MASATLI Hanımefendi, İl Müdürümüz Ahmet KURT, İl Protokolü ve eşleri, kuruluş müdürlerimiz, vatandaşlar ve kız çocuklarımız katıldı.

Esra MASATLI Hanımefendi programda yapmış olduğu konuşmada şu ifadelere yer verdi:

‘Dünya Kız Çocukları Günü’ kız çocuklarının durumlarıyla ilgili ülkemizde ve tüm dünyada bilinç ve farkındalık oluşturması yönünden çok önem arz etmektedir. Kız çocuklarımız kültürel mirasımızı ve değerlerimizi yarınlara taşıyacak, geleceğin umutları, yarınların teminatıdır. Kız çocuklarımızın güçlendirilmesinde ailelerimize ve topluma büyük görevler düşmektedir. Daha iyi bir eğitim alarak meslek sahibi olmalarının sağlanması, yaşam becerilerinin artırılması, zorla evlendirme ve erken yaşta evliliklerin önlenmesi önem arz etmektedir. Bu hususta da devletimizin, kız çocuklarının desteklenmesi için bütün imkanlarının seferber ettiğini yakinen biliyoruz. Desteklenen çocuklarımız yarının güçlü kadınları, anneleri, toplumun her kesiminde yer alacak ve toplumu yönlendirecek bireyleri olarak, toplumun inşasında önemli katkıları olacaktır.

Dinimizde de kız çocuklarımızın ne kadar önemli olduğundan bahsedilmektedir. Peygamber Efendimiz, hiçbir şekilde cinsiyet ayrımı yapılmaması gerektiğini gerek davranışlarıyla gerek sözleriyle yaklaşık 1400 sene önce bizlere bildirmiştir. Devletimizde, başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Cumhurbaşkanımızın saygıdeğer Eşleri Emine Erdoğan Hanımefendi, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız ve Valiliğimiz olarak istikbalimizin teminatı kız çocuklarımızı desteklemeye devam etmektedir. Bu duygular içerisinde kızlarımızın yapmış oldukları bu anlamlı etkinliğe yürekten teşekkür ediyorum dedi.

Program şiirlerin okunması, işaret dili ile ilahilerin söylenmesi ile devam etti.  Kız çocuklarımızın ellerinde dövizlerle Kız Evladı Rahmet, Erkek Evladı Berekettir, Kız Çocukları Yarın İçin Umuttur, Güçlü Kızlar Güçlü Yarınlar gibi bindikleri sandallardan halka mesajlar vermeye çalıştılar.

Halk oyunları ile devam eden program, semazen gösterileri, stantların gezilmesi ve gökyüzüne balonların bırakılması ile programımız son buldu.