…
…
…
…
…
12 Mart 2021, Cuma Amasya, Türkiye

Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğüne Bağlı Çocuk Evleri Arasında Çevrimiçi Bilgi Yarışması Düzenlendi


İl Müdürlüğümüze bağlı 11 Çocuk Evi arasında Ortaokul ve Lise olmak üzere iki kategoride çevrimiçi bilgi yarışması düzenlendi. Çocuklarımıza moral vermek ve çocuklarımızı motive etmek için Valimiz Mustafa MASATLI, eşi Esra MASATLI Hanımefendi ve İl Müdürümüz Ahmet KURT’ta yarışmaya teşrif ettiler. Yarışmaya çocuklarımız bireysel olarak değil de ev olarak katılım sağladılar. Üç ay boyunca hazırlandıkları ve çekişmeli geçen yarışmada çocuklarımız İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kurulan komisyon tarafından hazırlanan soruları cevapladılar.

Oldukça heyecanlı ve çekişmeli geçen yarışmanın sonunda ortaokul kategorisinde Mihri Hatun Çocuk Evi, lise kategorisinde ise Zeynep Hatun Çocuk Evi birinci oldu.

Konu hakkında açıklama yapan İl Müdürümüz Ahmet KURT; çocuklarımızı yüzmeden, çim hokeyine, işaret dilinden futbola, resimden halk oyunlarına bir çok etkinliğe yönlendirerek onların sosyal faaliyetlere katılımlarını sağlamaktayız. Bedensel aktiviteleri, bilgi yarışmaları ile destekleyerek çocuklarımızın hem bedenen hem zihnen gelişmelerini; genel kültür, sağlık, yaşam, futbol, bilim gibi alanlarda yapılan etkinlikler ile bilmediklerini öğrenme, öğretme amaçlanarak yardımcı olmaktayız. Bilmemek değil öğrenmemek ayıp üslubu ile öncü bir nefer olarak gençlerimize ve geleceğimize sonuna kadar destek olmak bizlerin borcudur diyen İl Müdürü Ahmet KURT kendisi adına bu yarışmanın birincisi olmadığını, üç aydır özveri ile yarışmaya hazırlanan çocuklarımızın hepsinin bu yarışmanın birincisi olduğunu söyledi. İl Müdürü Ahmet KURT pandeminin genelde tüm alışkanlıkları ve faaliyetlerin kapsamını değiştirdiğini bir sonraki yarışmanın yüz yüze yapılmasını temenni ettiğini söyleyerek  yarışmayı düzenleyen, yarışmada emeği geçen ve çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmeyi görev addetmiş  bakım elemanları, ev sorumluları ve Kuruluş idarecilerine teşekkür ettiğini  söyledi.