…
11 Şubat 2021, Perşembe Amasya Türkiye

“Ayrı Ekranlarda Değil Bir Yastıkta Kocayalım”


İl Müdürümüz Ahmet KURT önemli bir toplumsal soruna dikkat çekerek gelişen iletişim teknolojilerinin birincil ilişkilerde körelmeye yol açtığını, insanların ekran başında gereksinimlerinin dışında alışkanlık olarak vakitlerini harcadığını, bir yastıkta değil! iki ayrı ekranda yaşlanılan bir duruma doğru yol alındığını, öyle ki taziye, şifa dilekleri, ve sıla-i rahim gibi geleneksel duygu paylaşımlarını emek sarf etmeden tuşlarla gidermede ciddi artış yaşandığını bu durumun samimiyetlere ket vurduğunu söyledi.

Gönüllere dokunan duygu paylaşımlarının yerini sığ ve sanal paylaşımlar ile usulen yerine getirilen yapay ilişkilerin aldığını belirten İl Müdürümüz Ahmet KURT, “Gelin ekrandan ekrana değil yüz yüze bir araya gelelim ve gönüllere dokunmaktan gönül bağlarını kurmaktan kendimizi alıkoymayalım.

Ayrı ekranlarda değil bir yastıkta kocayalım!” dedi ve ekledi: “Hürmet ve sevgi besleyip, yaşlılara hizmet etmeyi nimet gören bir medeniyetin çocukları olarak; yaşlılarımız ile dayanışma içinde olmak, saygıda kusur etmeyip, şefkati düstur edinmek, onların engin tecrübelerinin kıymetini bilmek olmazsa olmazımız olmalıdır. Milletimiz, tarihinin her döneminde yaşlılarını baş tacı etmiş, bu sayede toplumsal birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu canlı tutmayı başarmıştır.

Hizmet politikamız olarak; yaşlılarımızın öncelikle ailelerinin yanında aile sıcaklığında yaşamaları, bunun mümkün olmaması halinde ise aile sıcaklığının kuruluş ortamında sağlanması hedefliyoruz. Amacımız toplumsal değer yargılarımız arasında yer alan yaşlıya sevgi, dayanışma ve saygı yaklaşımını, değişen toplum yapısı içinde sosyal hizmet alanlarına taşımaktır. Yaşlı vatandaşlarımıza götürülecek hizmetlerin kalitesini ve çeşitliliğini arttırmaya yönelik çalışmalar bakanlığımızca desteklenmekte ve sürdürülmektedir.

Yaşlılarımıza sağlanan imkânlar ve sunduğu hizmetleri her geçen gün daha güzel hale getirmeye gayret gösteriyoruz. Gelişen ve hızlı bir şekilde değişen modern çağın gerek bireysel gerekse toplumsal yaşamı zorlaştıran koşullarına yaşlılarımızın uyum sağlamalarını kolaylaştırmak noktasında bizlere büyük görevler düşmektedir. Yalnızlaştığı için anı aktif bir şekilde yaşamaktan mutlu olmayıp, geçmiş güzel günlerin hayaliyle avunan bir kenara çekilmiş bir tek bile yaşlı varsa halen yapılacak çok işimiz var demektir. Yaşlılarımızın, bütün imkânlarımızla her zaman yanlarında olduğumuzu bilmelerini isterim. Yaşlılarımıza sunulan hizmetlerin bir lütuf değil; asli bir borç olduğu bilincindeyiz dedi.