…
…
…
…
11 Ağustos 2020, Salı Amasya Türkiye

Amasya Vadi Park İşletmesi Çalışanları “ Kadına Yönelik Şiddete Hayır” Dedi


İlimizde hizmet veren Amasya Vadi Park İşletmesi çalışanları kadına yönelik şiddetin karşısında olduklarını göstermek ve farkındalık oluşturmak için iş yerinde üzerinde şiddete karşı slogan yazılı tişörtler ile çalışarak gelen müşterilerin konuya dikkatlerini çekmeye çalışıyorlar.

İl Müdürümüz Ahmet KURT işletmeyi ziyaret ederek “Kadına Yönelik Şiddete Hayır” farkındalığı oluşturmaya çalışan ve gelen müşterilerin bilinçlenmesini sağlayamaya çalışan işletme sahibi Ali ERTÜRK’e ve tüm işletme çalışanlarına vermiş oldukları destek için teşekkür ederek işletme sahibi Ali ERTÜRK’e Teşekkür Belgesi ve Kadına Yönelik Şiddet ile ilgili Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü tarafından geliştirilen materyallerden oluşan çeşitli hediyeler verdi.

Konu hakkında açıklama yapan İl Müdürümüz Ahmet KURT; tüm dünya da olduğu gibi ülkemizde de kadına yönelik şiddet, insan onuruna yapılan bir saldırı olarak kabul edilmekte ve kadının en temel insan haklarının ihlali olarak görülmektedir. Kadınlarımızın maruz kaldığı şiddet, aile içi mahrem bir konu olarak görülmekte iken bugün geniş bir toplumsal çerçevede sosyo-kültürel bir sorun olarak ele alınmakta, insan hakları ihlali ve bir halk sağlığı problemi olarak kabul edilmekte,  önlenmesi için tedbirler geliştirilmektedir dedi. Kadına yönelik şiddetle mücadelede sivil desteğin artarak çoğalması ve bu konuda farkındalığın ve bilinçlenmenin hızlıca sağlanmasının çok önemli olduğunu belirten İl Müdürümüz Ahmet KURT İl Müdürlüğü olarak bu konuya destek veren tüm kesimlerin yanında olacaklarını belirtti.