…
…
…
…
…
19 Aralık 2019, Perşembe Amasya Türkiye

18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü'nü Türk ve Yabancı Uyruklu Çocuklar Geleneksel Oyunlarla Kutladılar


"18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü" kutlamaları kapsamında Türk ve yabancı uyruklu çocuklar geleneksel oyunlar oynayarak doyasıya eğlendi.

 İl Müdürlüğümüz, Sığınmacılar ve Göçmenler Derneği Amasya Temsilciliği ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi iş birliğiyle kentteki bir alışveriş merkezinde gerçekleştirilen etkinlikte, çocuklara matrak, dart, halat çekme, yumurta yarışı ve çuval yarışı gibi oyunlar oynatıldı, yüz boyama yapıldı.

 İl Müdürümüz Ahmet KIRLANGIÇ, etkinlikte yapmış olduğu konuşmada Ülkemizde yaşayan sığınmacı ve mülteci çocukların, çocuk hakları ile çocuk komiteleri aracılığıyla topluma uyumlarının sağlanması ve Türk çocuklar ile arasında karşılıklı diyaloğa ve bilgi alışverişine olanak sağlayacak bir platform oluşturulması amacıyla Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz ve UNICEF Türkiye temsilciliği iş birliğinde 2018 yılında ‘Sosyal Uyum Programı’ başlatılmıştı. Program kapsamında bu güne kadar İl Müdürlüğü olarak yabancı uyruklu 100 çocukla çalıştık, çalışmaya devam ediyoruz dedi.

 Ülkelerinde bulunan zor şartlar sebebiyle yerini, yurdunu terk ederek ülkemize sığınan mülteci ailelerimiz ve özellikle çocuklarımızın sosyal uyum problemlerini en aza indirmek adına yapılan çalışmaların çok önemli olduğunu ifade eden İl Müdürümüz Ahmet KIRLANGIÇ. aynı zamanda kültürler arasında karşılıklı anlayışın ve hoşgörün geliştirilmesi hedeflenen bu programın çok faydalı olduğuna inandığını belirtti.

Amasya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Müdürü Şahin GÜMÜŞ’de Her yıl 18 Aralık'ta kutlanan Göçmenler Günü; dünya çapında göçmenlerin ve yerinden edilmiş insanların yaşamları ve sorunları konusunda bir farkındalık oluşturmayı hedeflemektedir. Dünyanın en önemli göç rotalarından biri üzerinde yer alan ülkemiz ve coğrafyamız çok büyük göç süreçlerine tanıklık ve ev sahipliği etmiştir. Son yıllarda bir yandan artan ekonomik gücümüz ve istikrarımız bir çekim unsuru oluştururken, diğer yandan yer aldığımız coğrafi bölgede devam eden siyasi istikrarsızlıklar, ülkemize yönelik göçü teşvik eden bir unsur olarak karşımıza çıkmaktadır. Buradaki en büyük sorun ise sosyal uyum problemidir. Bu problemi ortadan kaldırabilmek için bugün burada genç gönüllülerle birlikte Türk ve yabancı uyruklu çocuklarımız ile geleneksel çocuk oyunlarımızı tanıtmaya ve oynatmaya çalışıyoruz dedi.

 

Düzenlenen şenlikte Amasya Aile ve Sosyal Politikalar Gençlik Spor Kulübü Halk oyunları Ekibi gösteri yaptı. Aynı zamanda Mevlana Haftası olması nedeniyle İl Müdürlüğümüze bağlı Yeşilırmak Çocuk Evleri Sitesinde kalan çocuklarımızdan oluşan semazen ekibi sema gösterisinde bulundu. Şenlik Türk ve yabancı uyruklu çocukların özel bir işletmede beraber akşam yemeği yemesi ile son buldu.