…
…
…
…
…
22 Kasım 2022, Salı AĞRI-TÜRKİYE

KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE KONULU PANEL


25 Kasım Kadına Karşı Uluslarası Mücadele Günü münasebeti ile Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele konulu paneli gerçekleştirdik.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve İbrahim Çeçen Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele konulu panelimiz Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinden Öğretim Görevlileri Doç.Dr. Emine TEYFUR, Doç Dr. Ceren AVCİL Dr. Öğr. Üyesi Akif ÖZTÜRK ve İl Müdürlüğümüzden Av. Hümeyra AYHAN'ın katılımları ile gerçekleştirdik. 

İl Müdürümüz Orhan BAYRAK açılış konuşmasında; Aile kurumu ve toplum içerisinde çok önemli bir yeri olan kadınlar, hepimiz için birer anne, kız kardeş, eş ve evlattır. Hayatımızın her döneminde sevgi ve özveriyle bize destek olan kadınlarımız el üstünde tutulmayı hak ediyor. 

Kadına yönelik şiddetle mücadelede ilerleme sağlanabilmesinde yasal düzenlemeler ve kurumsal mekanizmaların yansıra konuya ilişkin bilinç ve duyarlılığın artırılması, toplumsal farkındalığın sağlanması da önemlidir. Kolluk, adalet, sağlık, sosyal hizmet gibi birçok alanın; kamu kurumları, sivil toplum, medya ve özel sektör gibi birçok tarafın, bütüncül yaklaşım içerisinde uzun soluklu ve kararlı mücadelesine ihtiyaç vardır.
Bu duygu ve düşüncelerle, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde yapılacak çalışmaların, kadınlarımızın sorunlarının çözülmesine yönelik adımlara vesile olacağına inanıyorum. Nedeni ne olursa olsun yeryüzünde hiçbir canlı şiddeti hak etmemektedir. Doğumdan ölüme kadar hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan değerli kadınlarımıza herkesin gerekli sevgi ve saygıyı göstermelerini, tüm kadınlarımızın mutlu, sağlıklı ve sevgi dolu bir dünyada hiçbir şiddete maruz kalmadan yaşamalarını diliyor, sevgi ve saygılar sunuyorum.