…
…
…
…
03 Eylül 2021, Cuma Ağrı, Türkiye

HUZUREVLERİ ARASI BOCCE TURNUVASI


Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Yetişkin Gençler Bocce Turnuvası kapsamında Ağrı Huzurevi ile Erzincan Huzurevi takımları arasında bocce müsabakası düzenlendi.
Ağrı Huzurevi Bocce sahasında Ağrı Huzurevi ile Erzincan Huzurevi takımları arasında bocce müsabakası düzenlendi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının 'aktif yaşlanma' politikası kapsamında, huzurevlerinde kalan yaşlılara yönelik düzenlenen bocce sporu sayesinde yaşlılar hem sağlık için spor yapıyor hem de gerçekleştirilen turnuvalarla sosyalleşmeleri sağlanıyor. 
Turnuva öncesi konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmetşafi ERİM bu sporun yaşlıların sağlığı için çok iyi olduğunu belirterek; "Erzincan ilinden gelen misafirlerimizi ağırlıyoruz. Bocce müsabakası oynayacaklar. Biz huzurevlerinde yaşlılarımızın gerek bakımı, gerek rehabilitasyonu olsun bu tür faaliyetleri gerçekleştirerek onları hayatın içerisinde, yaşamın içerisinde tutmaya çalışıyoruz. Yaklaşık 3 yıldır yaşlılarımız bu sporla uğraşıyorlar." dedi.
Ağrı Huzurevi'nde gerçekleştirilen turnuvada iki ilin huzurevi takımları birbirlerine üstünlük sağlamak için kıyasıya mücadele verdi. Müsabaka sonunda Ağrı Huzurevi, Erzincan Huzurevi'nin 12-6 yendi.