…
…
…
…
25 Aralık 2020, Cuma Ağrı, Türkiye

HEDİYE KARAVANI AĞRI’DA


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu işbirliğiyle hazırlanan, içerisinde geleneksel oyun setlerinin bulunduğu 'Hediye Karavanı' tırı, Ağrı’ya ulaştı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu iş birliğinde hayata geçirilen 'Hediye Karavanı' projesi ile pandemi sürecinde evde kalan çocuklara evlerinde oynayabilecekleri unutulmaya yüz tutmuş parmak taş, dokuz taş, mangala, dama, seksek ve boyama setlerinden oluşan hediyeler hazırlanarak tıra yerleştirildi. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde 14 şehri dolaşacak olan tır, ilimize ulaştı.

Bu kapsamda Çocuk Oyunları Sporları Federasyonu Başkan Yardımcısı Salim İsot, Proje Koordinatörü Tuğba Baylan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmetşafi Erim; Ağrı Valisi Sn. Dr. Osman Varol'u makamında ziyaret etti.

Projenin, evde kalarak Koronavirüsle mücadelemize güç katan çocuklarımız için büyük önem arz ettiğini belirten ve Çocuk Oyunları Sporları Federasyonu Başkan Yardımcısı Salim İsot ile parmak maç oyunu oynayan Vali Sn. Varol, kültürümüzü yansıta akıl ve zeka oyunları ile çocuklarımızın evlerinde güzel vakit geçirmelerine, zihinsel olarak aktif olmalarına ve dolayısı ile ekranlardan biraz daha uzak durmalarına imkan sağlanacağını ifade etti.

Ziyaret sonrası Ağrı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz binası önünde program düzenlendi. Düzenlene programa Ağrı Vali Yardımcısı Murtaza Ersöz, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmetşafi Erim, Çocuk Oyunları Sporları Federasyonu Başkan Yardımcısı Salim İsot, Proje Koordinatörü Tuğba Baylan ve çocuklar katıldı. Toplam yaklaşık 300 çocuğa hediye verilecek olan programda pandemi süreci dolayısıyla temsili olarak 4 çocuğa hediye verildi.