…
…
…
…
…
…
…
…
…
06 Aralık 2021, Pazartesi ağrı türkiye

3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ PROGRAMI


Farkında Ol,

Destek Ol,

Engel Olma!

 Valimiz Dr. Osman Varol,  İl Müdürümüz Mehmetşafi Erim, ve  İl Protokol Üyeleri ve vatandaşlarımızla birlikte, Kültür Kongre Merkezinde düzenlenen Dünya Engelliler günü Farkındalık Programı'na katıldı.

Engelli vatandaşlarımız toplumumuzun ayrılmaz parçasıdır. İnanç, azim ve mücadelenin en güçlü şekilde vücut bulmuş halidir. Birleşmiş Milletler’in, Dünya Engelliler Günü olarak kabul ettiği 3 Aralık 1992’den bugüne, engelli bireylere yönelik artan toplumsal duyarlılığımız, devlet ve millet olarak göstermiş olduğumuz dayanışma bilinciyle, her yıl bu günü engelli vatandaşlarımızla paylaşıyoruz.
 
Birlikte yaşadığımız bu topraklarda en tabii yaşam kaynağımız, birbirimize duyduğumuz sevgi ve muhabbettir. Toplumumuz gücünü, her bir ferdine duyduğu sevgi ve dayanışmadan alır; engelleri aşmak için birlikte çalışır.
 
Bu bilinçle, engelli vatandaşlarımızın hayata katılmasında devlet ve millet olarak dayanışma içerisindeyiz. Devletimiz; eğitim ve sağlık hizmetlerinden istihdama kadar önemli adımlar atıyor; engelli hakları hususunda üzerine düşeni, sosyal devlet anlayışıyla yerine getiriyor.
 
Biz de Ağrı'mızda  engelli vatandaşlarımızın refahını artırmak, hayatlarını kolaylaştırmak ve sosyal anlamda onlara daha çok imkân sunmak amacıyla hizmet üretiyoruz.  Her türlü sorunlarında yanlarında oluyoruz, olmaya da devam edeceğiz.