…
…
…
…
…
…
16 Temmuz 2022, Cumartesi Afyonkarahisar/TÜRKİYE

Şanlı Zaferin 6. Yılında Vali Yiğitbaşı’nın Katılımıyla Anma Programı Düzenlendi


Milletin şanlı destanının 6. yıl dönümünde 15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan ruh ve heyecanla demokrasi nöbeti tutuldu.

Zafer Meydanından gerçekleştirilen etkinliklere Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ve eşi Burhan Selim Yiğitbaşı, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Osman Alp, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve eşi Sevim Zeybek, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Fatih Serdar Köken, İdare Mahkemesi Başkanı Yasin Ayna, AKÜ Rektörü Mehmet Karakaş, Baro Başkanı Turgay Şahin, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Yılmaz Kırgel, İl Emniyet Müdür Ali Temiz, il müdürleri, askeri erkân, çok sayıda vatandaş katıldı.

Program, Afyonkarahisar Belediyesi Mehteran Takımı’nın gösterisi ile başladı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sporcularınca Ordu Bulvarı'ndan başlanan sancak koşusuyla getirilen Türk bayrağı Vali Kübra Güran Yiğitbaşı'na teslim edildi. Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua ile devam eden programda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sinevizyon gösterimi sunuldu.

Ardından protokol konuşmalarına geçildi. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun konuşmasının ardından Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı kürsüye geldi.

Bu Millet Ölüme Her Zaman Koşarak Gitmiş bir Millet

O gece tüm farklılıkların bir kenara bırakılıp milletçe tek yürek olunduğuna dikkat çeken Vali Yiğitbaşı: “Milletimizin gösterdiği şanlı direnişin 6. Yıl dönümünde bir aradayız. Yaşananları unutmamak, unutturmamak adına bugün yine bir araya geldik. O gece milletimiz her türlü farklılığı bir kenara bıraktı. Milli irade için, inancı için, özgürlüğü için, kendi seçimlerinin arkasında durmak için bir araya geldi ve o gün sokaklarda tek yumruk, tek vücut oldu. Bu topraklarda 100. Yılını kutladığımız Büyük Taarruz Zaferi’ndeki adanmışlık ruhu aslında bizlerin nasıl bir mayaya sahip olduğumuzu gösteriyor. Vatanı, bayrağı, özgürlüğü için bu millet her zaman ölüme koşarak gitmiş bir millet. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Bu mücadeleyi, bu fedakârlığı unutmamak, unutturmamak adına her zaman elimizden geleni yapacağız” dedi.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın 15 Temmuz konulu video gösterimi izlenime sunuldu. Saatler 00.13’ü gösterdiğinde ise tüm camilerden eş zamanlı olarak Sela okundu ve dualar edildi.

Demokrasi Nöbeti, sabah namazı saatine kadar devam etti.