…
…
…
…
…
…
08 Şubat 2022, Salı Afyonkarahisar/TÜRKİYE

Bakanlığımız koordinasyonunda "Çocuk İhmal ve İstismarı ile Mücadele Eğitimi başladı.


Bakanlığımız koordinasyonunda "Çocuk İhmal ve İstismarı ile Mücadele Eğitimi" İl Müdürlüğümüz tarafından verilmeye başlandı.

8-11 Şubat 2022 tarihleri arasında yapılacak olan eğitimin açılış konuşmasını, Vali Yardımcımız Sayın Ömer TEKEŞ yapmıştır. Programa, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet KARATAŞ, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah OKUMUŞ, Emniyet Müdürü Ali TEMİZ, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih KARABACAK, Bakanlığımız Çocuk Hizmetleri Daire Başkanı Cansu ÇELİK, İl Müdürümüz Bekir YÜMNÜ, protokol üyeleri ve diğer davetlilerin katılımlarıyla gerçekleşmektedir.

Eğitimde, "Çocuk İstismarında Adli Süreç ve Mevzuat”, “Çocuk İhmal ve İstismarı İle Mücadelede Kolluğun Rolü ve Ülkemizde Çocuğa Yönelik Hizmetler"  gibi konu başlıklarının ele alınacağı ayrıca çevre iller ve paydaş kurumlarda görev yapan meslek elemanlarına “İstismar Mağduru Çocuğa Yönelik Görüşme ve Müdahale Teknikleri" eğitimlerinin yapılacağı 4 günlük eğitim süreçi başlamıştır.