…
…
…
…
…
…
…
…
20 Eylül 2023, Çarşamba Afyonkarahisar/TÜRKİYE

Aile Çalıştayı 20 Eylül 2023 tarihinde Çocuk Evleri Sitesi konferans salonunda tamamlanmıştır.


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Mahinur ÖZDEMİR GÖKTAŞ’ın talimatları, Valiliğimizin destekleriyle ülkemizdeki sosyal sorunların tespiti ve çözümü, ailenin korunması, güçlendirilmesi ve sosyal refahın artırılması amacıyla 81 İl’de planlanan Aile Çalıştaylarından Afyonkarahisar Aile Çalıştayı 20 Eylül 2023 tarihinde Çocuk Evleri Sitesi konferans salonunda  Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz koordinesinde tamamlanmıştır. Aile Çalıştayımıza Valiliğimiz, Belediyemiz, Cumhuriyet Başsavcılığımız, AFSÜ Çocuk Psikiyatrisi bölümümüz, AKÜ Sosyoloji ve Sosyal Hizmet Bölümleri, Emniyet, Jandarma, Sağlık İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Müftülük, AFAD,İş Kurumu , Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ,Özel Aile Danışma Merkezi ,Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi ve İl Müdürlüğümüze bağlı Merkez, Bolvadin, Emirdağ, Sandıklı, Dinar Sosyal Hizmet Merkezlerinde görevli deneyimli uzman personellerin katılımı sağlanmıştır. Aile Çalıştayımız Vali Yardımcımız Sayın Betül BÜYÜKKILIÇ’ ın açılış konuşması ile başlamıştır.

            Vali Yardımcımız Sayın Betül BÜYÜKKILIÇ konuşmalarında; “toplumumuzun temeli olan güçlü aile yapımıza dikkat çekerek ailenin güçlendirilmesi için İlimizde uygulanan Kadın Kültür Evlerinin Kadını ve aileyi güçlendirmedeki rolüne vurgu yaparak daha güçlü ailelerin inşası ve sosyal refahın artırılması için Aile Çalıştayı’nda yapabileceklerimizin en iyisini keşfedeceklerini belirtmiş , çalıştayın gelecekte ailenin korunması ve güçlendirilmesi adına bir platforma dönüşmesi” temennisini dile getirmiştir.

            Çalışma sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki kısımda gerçekleştirilmiş olup 6 çalıştay masasında 8’er kişilik farklı kurum ve meslek temsilcilerinden  oluşturularak her konu çok yönlü olarak çalışılmıştır.

            İlimizde düzenlenen Aile Çalıştayında;

“Aile Eşitlik ve Adalet”

“Aile, Sosyal Kalkınma ve Refah”

 “ Aile, Hayat Boyu Gelişim ve Öğrenme”

 “Modernleşen Toplumumuzda Aileiçi İletişimin ve İşbirliğinin Kopmasının Çocuklar İçin Oluşturduğu Güncel Riskler”

“Aile, Çevre ve İklim”

“Aile, Teknoloji ve Dijitalleşme”

“Aile Odaklı Sosyal Hizmetler”  ana başlıkları üzerinde çalışmalar yürütülmüştür. Çalıştaya katılım sağlayanlara İl Müdürlüğümüzce Teşekkür Belgesi takdim edilmiştir.