…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
08 Mart 2020, Pazar Afyonkarahisar/TÜRKİYE

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle İlimizde çeşitli etkinlikler düzenlendi.


8 Mart Dünya Kadınlar Günü tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Kadınlar arasında bir bilinçlenme, dayanışma günü olarak çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır.

Bu kapsamda ilimizde; İl Müdürlüğümüz ve Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi ile beraber düzenlemiş olduğumuz program Eski RAM salonunda gerçekleştirilmiştir.

Programa; Vali Yardımcımız Sayın Rıza DALAN, Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Murat ÖNER, Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Şemseddin YASAN ve ilimiz protokol üyeleri, STK üyeleri, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda açılış konuşması yapan İl Müdür Vekilimiz Yasin EVCİN :

“Ülkemizde son 17 yılda kadının toplumsal statüsünün güçlendirilmesi, kadın haklarının geliştirilmesi ve kadına yönelik her türlü şiddetin önlenmesi konularında yasal düzenlemeler yapılmış ve şiddetle mücadeleye dair altyapı güçlendirilmiştir.  Afyonkarahisar ilimizde de her geçen gün çalışan ve üreten kadınlarımızın sayısının hızla arttığını önemle müşahede ediyoruz. Çocuklarımızın ilk öğretmeni ve geleceğimizin mimarı olan, nüfusumuzun yarısını oluşturan kadınlarımızla hep birlikte daha güçlü bir Türkiye için el birliğiyle çalışacağız.” dedi.

 

Konuşmaların ardından;

İçişleri Bakanlığına ait KADES Uygulamasının tanıtımını yapıldığı video gösterimi yapılmış ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Araştırma Görevlisi Rahime ÖZDAMAR’ ın ‘’Anadolu’ da ve Afyonkarahisar’ da Yardımsever Kadınlar’’ adlı sunumu ile Avukat Selcen HIDIROĞLU’ nun ‘İş Hukuku Kapsamında Kadın Hakları’’ adlı sunumları yapılarak İl Müdürlüğümüzün hazırlamış olduğu İlimiz Karaman Mahallesi Muhtarı Neşe YILMAZ ve Girişimci İş Kadını Ayşe KOCAÇAY ile yapılmış olan röportajlarının gösterimi ile devam etti.

 Daha sonra düzenlenen programda sunum yapan ve video gösterimi yapılan Kadınlarımıza protokol üyelerimizin çiçek taktimi ile program sona ermiştir.