…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
23 Eylül 2020, Çarşamba Adana, Türkiye

“Vicdanlı ve Merhametli Çocuklar Yetiştirme Sanatı” Konulu Eğitim


İl Müdürümüz Nevzat Özer, ilimizde Adana Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze bağlı hizmet vermekte olan özel kreşler, gündüz bakımevleri ile çocuk kulüpleri kuruluş müdürleri ile bir araya gelerek “Vicdanlı ve Merhametli Çocuklar Yetiştirme Sanatı” konulu eğitim düzenledi.

İl Müdürümüz Nevzat Özer başkanlığında, İl Müdürlüğümüze bağlı Adana Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü’nde, 23.09.2020 tarihinde düzenlenen eğitime, İl Müdür Yardımcımız Ahmet Abdullah Sezen ve özel kreşler, gündüz bakımevleri ile çocuk kulüpleri kuruluş müdürleri katılım sağladı.

İl Müdürümüz Nevzat Özer eğitimde, yakın dünya tarihindeki en büyük ve geniş etkili olaylardan biri olarak pandeminin, iletişim kanallarının çeşitliliği ve gücü ile tüm dünyada naklen takip edilebilmesi ve alışagelmiş dengenin bozulması sonucu oluşan risk ve belirsizlik ortamının genel olarak toplum üzerindeki etkileri ve ilişkiler üzerindeki etkisini, toplumun temelini oluşturan aile bağlamında değerlendirdi.

İl Müdürümüz ayrıca 0-6 yaş çocuğu olan ailelerimize yönelik çocuk tutumu, çocuk gelişimi, pandeminin çocuklar üzerindeki etkileri konularında aile eğitimleri gerçekleştireceğimizi de belirtti.

İl Müdürümüz Psikolojik Danışman Nevzat Özer konuşmasında;  özellikle merhametli, vicdanlı, hassas, nahif, nezaketli, ülkesini ve vatanını seven her yönden kendisini geliştiren çocuk yetiştirmenin temel amaçlar arasında olduğunu belirterek, “Bu konuda özellikle 0-6 yaş çocuklarımıza bakan kreş ve gündüz bakımevi personeli uzmanlarımıza çok iş düşmektedir, çünkü 0-6 yaş kişiliğin ve benliğin oluşmasında çekirdek bir rol oynar. Vicdanın ve merhametin tohumlarının atıldığı ilk yerdir.” dedi.

Özel kreşler, gündüz bakımevleri ve çocuk kulüplerinin Covid-19 tedbirleri kapsamında kuruluşlar, çocuklar, veliler ve servisler için almaları gereken önlemlerin ve uyulması gereken kuralların öneminin vurgulanması ile eğitimiz sona erdi.

Eğitim sonunda İl Müdürümüz Nevzat Özer, katılımcılarımızın sorularını yanıtlayarak, önerilerini dinledi.