…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
17 Mart 2021, Çarşamba Adana, Türkiye

Valimiz Süleyman Elban'ın katılımı ile Adana Çocuk Evleri Sitemizde Çanakkale Zaferi Kutlamaları Gerçekleştirildi


Valimiz Süleyman Elban, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 106. yıl dönümü münasebetiyle İl Müdürlüğümüze bağlı Adana Çocuk Evleri Sitesi’nde düzenlenen programa katıldı.

Valimiz Süleyman Elban’ın yanı sıra Vali Yardımcımız Ferhat Burakgazi, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Nevzat Özer ile Çocuk Evleri Sitesi’nde kalan çocuklarımızın katıldığı programımız; saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

İl Müdürümüz Nevzat Özer’in gerçekleştirdiği konuşmanın ardından bir konuşma gerçekleştiren Valimiz Süleyman Elban, “Ulus olarak duygu dolu bir hafta geçiriyoruz. Biliyorsunuz ki 12 Mart’ta İstiklal Marşımızın kabulünün 100. yıl dönümünü kutladık. Çanakkale Zaferimizin de bu sene 106. yıl dönümünü hep beraber gururla kutlayacağız. Bu tarihler, bizim için çok büyük anlam ifade eden tarihlerdir. Bu tarihlerdir, bizlere milli birlik ve beraberliğin önemini anlatan tarihler! Biz, milletimizi millet yapan tarihimizin önemini, vatanımızın kurtuluşu ve kuruluşu için verilen mücadeleyi yeni nesillerimize, yani sizlere anlatacağız ki vatan sevgimiz, millet sevdamız sizin sevginizi perçinlesin ve sizlere ulus olma bilincini aşılasın.” dedi. Konuşmasını Çanakkale’de Türk milletinin dünyaya çok önemli bir ders verdiğini ve yüz binlerce vatan evladının gözünü dahi kırpmadan vatanımızı savunmak, vatanımızı bizlere vatan kılmak uğruna şehadete yürüdüğünü belirterek sürdüren Vali Elban, bu cesaretin de tarihe altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’ni peyda ettiğini kaydetti. Yüz yıllar geçse dahi  milletimizin bağrında vatanımızı koruma aşkının hiç sönmeyecek bir ateş gibi varlığını daima sürdüreceğini kaydederek Çanakkale'yi geçilmez kılan zaferimizin 106.yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen programdan dolayı memnuniyet duyduğunu belirten Valimiz Süleyman Elban, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, ebediyete intikal eden bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle andığını ifade edip programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Valimiz Süleyman Elban’ın konuşmasının ardından İstiklal Marşı’nın yazılış hikayesinin anlatıldığı program; şiirlerin okunması, piyeslerin sahnelenmesi, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünce hazırlanan 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni anlatan video gösterisiyle sürdü.

Birbirinden farklı birçok etkinliği içeren program; halk oyunları ekibinin zeybek gösterisi ve çocuk korosunun şarkılar seslendirmesiyle son buldu.