…
…
…
…
01 Eylül 2020, Salı Adana, Türkiye

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Aykut Variyenli Son Yolculuğuna Dualarla Uğurlandı


Giresun ili Tirebolu ilçesinde meydana gelen yoğun yağış sonrası oluşan heyelan nedeniyle kapanan yolu açma çalışmaları kapsamında bölgede emniyet tedbirleri almak maksadıyla görev yapan jandarma personelini taşıyan aracın menfez çökmesi nedeniyle akıntıya kapılması sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Aykut Variyenli’nin naaşı memleketi Tufanbeyli’de son yolculuğuna uğurlandı.

Şehidimiz için düzenlenen cenaze törenine İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy,  Valimiz Süleyman Elban, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Tümgeneral Halis Zafer Koç, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral İbrahim Koyuer, İl Müdürümüz Nevzat Özer’in yanı sıra;  askeri ve mülki erkan, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile şehidimizin ailesi ve yakınları katıldı.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Aykut Variyenli’nin naaşı ilk olarak Doğanlı mahallesinde bulunan baba ocağına getirildi. Burada helallik alınmasının ardından kıldırılan cenaze namazı sonrasında şehidin Türk Bayrağı’na sarılı naaşı, gözyaşları ve dualarla toprağa verildi.

Şehit Yakını ve Gazi Hizmetleri Birimimiz ayrıca şehidimizin ailesine, acılarını paylaşmak üzere psikososyal destek ziyaretinde bulundular. Şehidimizin acısını yürekten paylaştığımızı belirterek, devletimizin tüm imkânları ile her zaman yanlarında olduğumuzu bildirdiler.

Şehidimize Allah'tan rahmet, silah arkadaşlarına, ailesine ve aziz milletimize başsağlığı dileriz.