…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
19 Mart 2021, Cuma Adana, Türkiye

Şehit Ailelerimiz ve Gazilerimize Yönelik, "Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni", Valimiz Süleyman Elban'ın Katılımı ile Gerçekleşti


Valimiz Süleyman Elban, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 106. Yıl Dönümünü kutlama programı kapsamında şehit ailelerimiz ve gazilerimizin onuruna düzenlenen yemek programına ve ardından "Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni”ne katıldı.

Nezihe Yalvaç Uygulama Otelinde düzenlenen törene Valimiz Süleyman Elban’ın yanı sıra 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Levent Ergün, 10.Tanker Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral  Gürel Özusta, Vali Yardımcımız Zafer Öz, İl Müdürümüz Nevzat Özer, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, şehit ailelerimiz, gazilerimiz ile gazi yakınlarımız katıldı.

Yemek programında şehit ailelerimiz ve gazilerimizle masalarını tek tek dolaşarak sohbet eden, misafirleriyle yakından ilgilenen Valimiz Süleyman Elban, vatanımız uğruna can veren aziz şehitlerimizin fedakarlıklarının asla ödenemeyeceğini belirterek “Sizler, bu aziz vatana evlatlarınızı, canınızı armağan ettiniz. Gözünü budaktan esirgemeyen kahraman gazilerimiz ve siz değerli şehit ailelerimiz için ne yapsak az kalır.” dedi. Program, İl Müftüsü Hasan Çınar tarafından okunan dua ile sonlandı.

Programın ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı'nın okunmasıyla başlayan Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni’nde bir  konuşma yapan Valimiz Süleyman Elban; Bin yıldan beri bu coğrafyada olduğumuzu ve bu toprakları kendimize yurt edindiğimizi belirterek bunun bedelinin de kahraman şehitlerimizin kanı olduğunu kaydetti. Sözlerini “Yurt edindiğimiz bu topraklar, alelade bir toprak parçası değildir. Hakla batılın, İslam’la gayrimüslimin mücadelesinin kesişme noktasıdır. Bu cennet vatan aynı zamanda havası, doğası, bin bir türlü güzellikleriyle herkesin gözünün olduğu bir topraktır. Ancak bizim için bu vatanın anlamı çok büyük; çünkü bu topraklar bin yıldır şehitlerimizin kanıyla sulandı. Vatanımız, bize her şeyden önce aziz şehitlerimizin armağanıdır.” ifadeleriyle sürdüren Valimiz Süleyman Elban, “Biliyorsunuz ki bugün 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 106. Yıl Dönümü. Bugün gerçekleştirilen anma töreninde Çanakkale Zaferi’ni ve aziz şehitlerimizi andık ve bu anlamlı günün önemini bir kez daha idrak ettik. Metrekareye yüzlerce merminin düştüğü, yüz binlerce vatan evladımızın şehadete yürüdüğü, ecdadımızın kahramanlık hikayelerini gururla dinleyip hüzünlendik. Allah, bizleri de onların şefaatine layık kılar inşallah.” dedi.

Valimiz Süleyman Elban, konuşmasında başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu toprakları bizlere yurt kılmak uğruna şehadet şerbetini seve seve içen tüm şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi saygı ve minnetle anıp hayatta olan gazilerimize ve fedakar şehit yakınlarına sağlıklı, huzurlu bir ömür temennisinde bulunarak konuşmasını sonlandırdı.

Duygu dolu anların yaşandığı tören, Valimiz Süleyman Elban’ın konuşmasının ardından devlet övünç madalyaları ve beratlarının hak sahiplerine tevcih edilmesiyle sonlandı.