…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
25 Ağustos 2020, Salı Adana, Türkiye

Psikososyal Destek Ekiplerimiz Kozan’da Yangın Bölgesinde


Kozan ilçesinde 3 gün önce başlayan ve söndürme çalışmalarına devam edilen yangın bölgesinde; Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli ile Valimiz Süleyman Elban, incelemelerde bulunarak, gelişmeleri anbean takip etmek üzere bekleyişlerini sürdürdü. 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Zehra Zümrüt Selçuk ise yaptığı açıklamada  Kozan ilçesindeki orman yangınında evleri tamamen yanan ya da zarar gören vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanması için Kozan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na 1 milyon lira kaynak aktarılacağını açıklayarak, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Yangından etkilenen vatandaşlarımızın en kısa sürede normal yaşamlarına dönmelerini sağlamak ve baş etme kapasitelerini güçlendirmek amacıyla İl Müdürlüğümüzde görevli meslek elemanlarımız olayın yaşanmasının hemen ardından yangından etkilenen vatandaşlarımıza psikososyal destek sağlamaya başladı.

Bu kapsamda, 7 ekipten oluşan 14 ASDEP personelimiz, vatandaşımıza hizmet vererek,  öncelikli olarak yangından etkilenen vatandaşlarımızın temel ve acil ihtiyaçlarını tespit edip gerekli yönlendirme ve bilgilendirme çalışmalarını gerçekleştirmeye başladılar. Vatandaşlarımıza destek olmaya devam edeceğiz.