…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
03 Şubat 2021, Çarşamba Adana, Türkiye

İl Müdürlüğümüz, Kadın Kooperatiflerinin Gelişimini Destekliyor


Adana Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz, sayıları giderek artan kadın kooperatiflerinin gelişimini destekliyor.

Bu kapsamda İl Müdürümüz Nevzat Özer, 03.02.2021 tarihinde, Ticaret İl Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyetlerini yürütmekte olan Meryem Kadın Kooperatifi’nin “Geçim Kaynaklarına Erişim” Projesi kapsamında açık alan tarımı yaptığı alana ziyarette bulunarak, Suriye ve Afgan uyruklu çok sayıda mülteci kadınla görüştü ve yetiştirdikleri 11 farklı çeşit ürün hakkında bilgi aldı.

İl Müdürümüz Nevzat Özer ziyaretinde, üretim yapan sığınmacı kadınlarla çalışma koşulları, elde ettikleri gelir ve sosyal yaşamlarına getirileri üzerine sohbet etti. İl Müdürümüz konuşmasında, kadın istihdamının önemini vurgulayarak, kadınlarımızın sosyal hayata ve iş yaşamına katılımlarının arttırılması ve dolayısıyla güçlenmelerini sağlamak için destek olmaya devam edeceğimizi belirtti.

İl Müdürümüze ziyaretinde, Şube Müdürümüz Gül Açelya Sevgenay, Yüreğir Sosyal Hizmet Merkezi Müdürümüz Tarık Kanalıcı ve ASDEP Personellerimizden oluşan ekibimiz eşlik etti.

İl Müdürümüz ziyaret sonunda, ekibimizin ziyaretinden ziyadesi ile memnun olan sığınmacı kadınlara başarılar dileyerek, devletimiz ve bakanlığımız olarak her zaman yanlarında olduğumuzu ifade etti.