…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
12 Kasım 2020, Perşembe Adana, Türkiye

Genç Fidanlarımız, Fidan Dikti


Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde başlatılan “Geleceğe Nefes” projesi ile Milli Ağaçlandırma Günü ilan edilen 11 Kasım’da, Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Orman Genel Müdürlüğü koordinasyonunda 81 ilimizde planlanan fidan dikimi etkinliğine personellerimiz ve çocuklarımız yoğun katılım sağladı.

Bu kapsamda personellerimiz ve Yatılı Çocuk Kuruluşlarımızda koruma ve bakım altında olan çocuklarımız, Adana Sarıçam Mustafalar Köyü Sarıçam Hatıra Ormanı’nda saat 11.11’de hazır bulunarak, tüm Türkiye ile aynı anda, fidan dikiminde bulundular.

Aynı saatte Kozan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğümüz personelleri, Sosyal ve Ekonomik Destek hizmetinden faydalanan çocuklarımızla birlikte, Kozan Orman İşletme Müdürlüğü’nün belirlediği alanda, Eskimantaş Mahallesi mevkiinde fidan diktiler. İlçemizde kısa süre önce çıkan orman yangının ardından çocuklarımız, bölgenin durumunu inceleyerek fidan dikimini aşamalarıyla öğrendi ve süreçte etkin rol aldı.

Dünyada ses getiren bu büyük projenin bir parçası olan çocuklarımız, pandemi nedeniyle alınan tedbirlere uyarak fidan dikip, ağaç sevgisini erken yaşta kazandılar ve ülkemizin ağaç servetinin artmasına katkıda bulundular.