…
…
…
…
…
…
…
…
15 Eylül 2023, Cuma ADANA

DİJİTAL VE SOSYAL MEDYA BAĞIMLILIĞI KONUSUNDA KONFERANS VERİLDİ


Adana Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze bağlı olarak hizmet veren Özel Kreş Gündüz Bakımevleri, Çocuk Kulüpleri kurucu ve yöneticileri ile Adana Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Nevzat Özer’ in başkanlık ettiği “Dijital ve Sosyal Medya Bağımlılığı” konulu konferans düzenlendi.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Nevzat Özer, toplantıda yaptığı konuşmada, 0-6 yaş aralığının çok kritik bir dönem olduğunu belirtti.

İnternette herkesin dijital ayak izi bırakması noktasında dijital bağımlılık kavramının önem kazandığını aktaran İl Müdürümüz Nevzat Özer:

"Bugün uzmanlar, madde ve uyuşturucu bağımlılığıyla dijital bağımlılığın aynı seviyede olduğunu söylüyor. Bu çok dramatik bir cümle ve önlem alınması gereken bir kavram. Bir bağımlılık dediğimiz zaman sadece madde ve uyuşturucu bağımlılığı anlıyoruz, oysa ki sosyal medya bağımlılığı ve dijital bağımlılık da bunların içerisindedir. Sanal dünya çocukları sarsıyor. Günümüzde, çocuklarımız tek bir tuşla dünyanın diğer ucundaki bir eve  birkaç dakika içinde misafir olabiliyor. Bunun önlemini almak, rehberlik çalışmaları yapmak son derece önemli. Burada ebeveynlere de çok önemli bir rol düşüyor." dedi.

İl Müdürümüz Nevzat Özer, çocukların korunması için çalışmalar yapmaya, önlemler almaya devam ediyoruz, "Çocuklarımız büyük bir sanal otobandalar. Bu sanal otobanda birilerine çarpmamaları imkansız. Küresel dünyada zamanların ve mekanların bu kadar kısaldığı bir ortamda bizlere de çok iş düşüyor." dedi.

Psikolog Emine Durukan Uçar eğitimcimiz tarafında verilen eğitimde;

Medyanın Tanımı

Bilinçli Teknoloji Kullanımı

Teknolojinin Avantajları

Teknolojinin Zararları

Dijital Ayak İzi

Siber Zorbalık

Sınırsız Teknoloji Kullanımı ve Çocuk Zararları

Konuları anlatılmış olup, soru-cevap şeklinde devam eden eğitimimiz Emine Durukan Uçar ’ın internet ve teknoloji konularında ailelerin çocuklara rol model olmasının çok önemli olduğunu belirterek programımız  son buldu.