…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
18 Eylül 2020, Cuma Adana, Türkiye

Devlet Övünç Madalyaları ve Beratları Tevcih Edildi


Devlet Övünç Madalyaları ve Beratlarının Tevcihi Töreni, Valimiz Süleyman Elban’ın katılımıyla gerçekleştirildi. 

Çukurova Kalkınma Ajansı toplantı salonunda düzenlenen törene Valimiz Süleyman Elban’ın yanı sıra; 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutan Vekili Mustafa Cüneyt Arıkan, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral İbrahim Koyuer, Vali Yardımcısı Zafer Öz, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, İl Müdürümüz Nevzat Özer, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Albay Can Altundarak, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile şehit yakınlarımız ve gazilerimiz katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende bir konuşma gerçekleştiren Valimiz Süleyman Elban sözlerini çok onurlu bir vazifeyi ifa etmek üzere toplandıklarını belirterek başlattı.

 “Bu coğrafya öyle bir coğrafya ki mücadele etmeden, bu kıymetli topraklar uğruna şehit vermeden burada tutunamıyoruz. Topraklarımız kıymetini, verdiğimiz binlerce şehidimizin kanından ve gazilerimizin alın terinden alıyor. Maalesef, ülkemiz kötü niyetli düşmanların göz diktiği bir coğrafyada. Bu sebeple daima mücadelemizi sürdürüyoruz. Her şehit haberinde bu şehidimizin son şehidimiz olmasını temenni ediyoruz; ancak içinde bulunduğumuz coğrafyanın kaderi böyle. Ülkemizde vatanımızı korumak uğruna gözünü dahi kırpmadan canını feda etmeye hazır olan büyüğü, küçüğü, kadını, erkeği ayırt edilmeksizin 83 milyonluk bir millet var. Allah’a hamdolsun ki vatanına bağlı olan 83 milyonluk asil ve fedakar bir milletimiz var.” diyen Valimiz Süleyman Elban sözlerini “Bugün burada şehadet şerbetini içen şehitlerimizin kıymetli ailelerine ve gazilik mertebesine ulaşmış gazilerimize Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tevcihi ile hazırlanan berat ve madalyaları takdim etmek için toplandık.” ifadeleriyle sürdürdü. Tüm şehitlere ve ebediyete irtihal etmiş tüm gazilere Allah’tan rahmet dileyen Vali Elban, hayatta olan gazilere ve şehit ailelerine sağlıklı bir ömür temennisinde bulunup konuşmasını “Bu programda madalya alarak bu onuru bizimle paylaştığınız için hepinize şükranlarımı sunuyorum.” sözleriyle sonlandırdı.

Tören, Valimiz Süleyman Elban’ın konuşmasının ardından şehit ailelerimize ve gazilerimize devlet övünç madalyaları ve beratlarının verilmesiyle sürdü.