…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
04 Mart 2021, Perşembe Adana, Türkiye

Çukurova Üniversitesi’nden, Personellerimize “İhmal ve İstismar Eğitimi”


Adana Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz ile Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü arasında imzalanan “Eğitim Protokolü” kapsamında, Çukurova Üniversitesi akademisyenleri tarafından personellerimize yönelik verilecek eğitimlere, başlandı.

Çukurova Üniversitesi, Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışma Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Sanberk ve Doç. Dr. Oğuzhan Kırdök tarafından verilen eğitimler iki farklı oturum şeklinde, Covid-19 tedbirlerine uyularak, toplam 100 personelimizin katılımı ile gerçekleşti.

Adana Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze bağlı Adana Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü’nde gerçekleşen eğitimin açılış konuşmasını yapan İl Müdürümüz Nevzat Özer:

“Çukurova Üniversitesi ile imzalamış olduğumuz ‘Eğitim Protokolü’ ilk meyvelerini vermeye başladı. Her iki kurumun da hizmet kalitesini arttırmaya yönelik hazırlanan bu protokolün çok verimli sonuçları olacağına inanıyorum. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak yaralı ve hasarlı gönülleri tamir ederek, devletin her alanda şefkat yüzü olma misyonuyla çalışıyoruz. Bu kapsamda, Akademik camianın bilgi ve tecrübeleri personellerimizin bilgi ve donanımını arttıracak ve bu bilgiler toplumun dezavantajlı bireylerine hizmetimizde aktif olarak kullanılacak. Katkılarından dolayı Çukurova Üniversitesi Rektörümüze ve Akademisyenlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Eğitimlerde; Aile Eğitim Programı eğiticileri, Yatılı Çocuk Kuruluşu personelleri ile meslek elemanları ve idarecilerden oluşan 100 katılımcıya;

Doç. Dr. İsmail Sanberk tarafından “Çocuk İstismarı Nedir ve Belirtileri Nelerdir?”, “İstismar Mağduru Çocuklarla Çalışmalarda Dikkat Edilecek Hususlar Nelerdir?”; Doç. Dr. Oğuzhan Kırdök tarafından ise “Problem durumlarında Psikolojik Sağlamlık Temelli Müdahale” konuları anlatıldı.