…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
22 Mayıs 2021, Cumartesi Adana, Türkiye

Çınarlar ile Fidanlar Buluştu


Adana Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz ‘15-21 Mayıs Aile Haftası’ kapsamında Çınarlar ile Fidanları buluşturdu.

50 yılı aşkın süredir evli olarak yarım asırı deviren çiftlerin, yeni evli çiftler ile bir araya getirildiği programda, uzun yıllardır sevgi ve saygı çerçevesinde evliliklerini yürütmeyi başarmış yaşlı çiftler, tecrübelerini ve önerilerini yeni evli çiftlerle paylaştı.

İl Müdürümüz Nevzat Özer’in katılımı ile Yüreğir Kültür Merkezi’nde 50 yılı aşkın süredir evli 6 yaşlı çiftimiz ile 6 yeni evli genç çiftimizden oluşan toplam 24 kişinin katılımı ile gerçekleşen program ile aile birlikteliğinin devamının nesiller boyu devam etmesi adına farkındalık oluşturulması amaçlandı.

Adana Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Nevzat Özer’in moderatörlüğünde sohbet ortamında gerçekleşen programda    deneyimli çiftlere sorular yöneltilerek, evlilik süreçleri ve deneyimleri ile ilgili genç çiftlere bilgi aktarmaları sağlandı.

İl Müdürümüz Nevzat Özer konuşmasında; “Hayatta aile birlikteliği son derece önemli, ailenin son sığınak ve son kale olduğu bu dönemde, yaşlı çiftlerimizin deneyimleri; çoğu zaman kitaplarda söylenenlerden daha fazlası olarak, etkili ve yaşamı kolaylaştıran  pratik  bilgiler içermekte dolayısı ile geç kalmadan bu bilgilerin asırlık çınarlarımızdan edinilmesi ve sonraki nesillere aktarılmasını elzem buluyoruz.

Bu nedenle Aile Haftası’nda düzenlediğimiz bu etkinlikle, deneyimli çiftler vesilesi ile genç yetişkinlerin evlilik ve aile hayatına ilişkin görüşlerinde farkındalık oluşturmak istedik. Türk ailesinde geleneksellik ve modernlik çoğu zaman bir arada görülmekte. Bu açıdan yaşlıların altın kıymetindeki öğütlerini dinleyip onların izinden giderek yeni evli çiftlerin mutluluğu yakalayabileceğini, temel yapı taşlarından olan aile değerlerimizin de bu sayede güçlenerek devam edeceğini düşünüyorum.

Son olarak, Sayın Bakanımız Derya Yanık Hanımefendinin; muhabbeti, sevgiyi, fedakârlığı ve bağlılığı ilk öğrendiğimiz, ilk hissettiğimiz yer olan ‘aile’ olgusunun neden önemli olduğunu tecrübeleri ile aktaran tüm çiftlerimize teşekkür ederek, selamlarını ilettiğini belirtmek isterim.” dedi.    

Sohbette yaşlı çiftlerimiz; “Sadakat ve güven evliliğin temelidir.”, “Eşler birbirlerine küsmemeli, kırık kalp tamir edilmeden gün sonlandırılmamalı.”, “Hanım, evin gülüdür, soldurmayın.”, “Kazanılan para haram şeylere harcanmamalı ki aile bütçesi dengede tutulsun.”, “Evlilikte sabır ve çocuk bakımı çok önemli, çocuklar ilgisiz olmamalı, eşler birbirine yardımcı olmalı.” gibi kendi deneyimlerinden yola çıkan öğütlerde bulundular.

Program sırasında  çiftlerimizin bu gibi kıymetli öneri tavsiye ve söylemlerinden oluşan video kayıtları alınarak, yeni evli ve evlenecek olan genç çiftlere yol gösterici olması amacıyla sosyal medya aracılığı ile paylaşıldı.